To je to što me zanima!

Jak vjetar u Splitu prevrnuo je metalnu klupu na igralištu, pala je na dječaka (11). U bolnici je

Dječak (11) nastradao je tijekom nogometne utakmice na stadionu Park Mladeži u Splitu kad je u naletu bure na njega pala metalna konstrukcija
Vidi originalni članak

Zbog snažnih naleta bure u Splitu je tijekom popodneva nastradao 11-godišnji dječak na kojeg se prevrnula metalna klupa. Naime, nešto prije 17 sati na nogometnom igralištu u Ulici Hrvatske Mornarice vjetar je na nesretnog dječaka bacio metalnu konstrukciju koja služi kao kabina za pomoćne igrače. 

USPORIO PROMET Olujni vjetar prouzročio štete u Vukovarsko-srijemskoj županiji, na kuću pao dalekovod

Nesretno dijete prevezeno je u bolnicu, a težina ozljeda još nije poznata.

Kako javlja Slobodna Dalmacija, dječak je igrao nogomet s drugom djecom, a u jednom trenutku je sjeo na klupu za rezervne igrače. Tada je nagli i jaki udar bure prevrnuo klupu, zajedno s dječakom koji je sjedio na njoj. 

Odmah su pozvali Hitnu i vatrogasce koji su interventnim vozilima stigli na igralište. Odveli su dječaka u KBC Split. 

NAJKRITIČNIJE BILO U DUGOJ RESI Stanje s električnom energijom u Karlovcu se normaliziralo, bez struje u županiji bilo 1500 ljudi

Palo stablo na parkirane automobile

Splitska policija dodaje da je zbog nevremena zabilježen i pad stabla koji je nanio materijalnu štetu na parkiranim autima u Papandopulovoj ulici.

- Upozoravamo građane da tijekom jakog vjetra i nevremena ostanu u svojim domovima - kazali su iz policije. 

Zatvorena brza cesta Solin-Klis 

Zbog udara vjetra od 16.40 sati zatvorena je brza cesta Solin – Klis u oba smjera osim za osobna vozila. Zatvorene su i Ulica Domovinskog rata na križanju sa Solinskom i Dubrovačkom ulicom, te dio Hercegovačke ulice. Razlog zatvaranja tih cesta na samom ulazu u grad Split je što, najvjerojatnije, s poslovnih tornjeva WestGatea Towersa i to manjeg nebodera na ulicu padaju krhotine, staklo i razni drugi predmeti. U ulici Kroz Smrdečac je, po prvim informacijama i procjenama, oštećeno više parkiranih automobila od kojih je dio njih pretrpio znatnu štetu.

U Javnoj vatrogasnoj postrojbi (JVP) grada Splita imaju brojne dojave građana koji im javljaju situaciju na terenu, a dio ih traži pomoć

U Splitu je trenutačno tek 5 stupnjeva dok je dojam -1. Meteorolozi kažu kako je zbog iščupanih stabala, polomljenih grana i letećih krhotina koje "nosi" vjetar moguć i prekid prometa i opskrbe električnom energijom. Mjestimice su prisutni olujni udari bure i sjevernog vjetra, mogući su i orkanski udari, dok će se najjači udar vjetra kretati od 65 do 115 km/h.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • pericaperica2 04.02.2023.

    Došla hitna i "odveli "ga u kbc Split. Mogao je hodati jel?

  • superpametni 04.02.2023.

    U kojoj bolnici je klupa?

  • Demetra ⚜💙_17 04.02.2023.

    Dobro, jel na kraju klupa ili kabina pala?

Komentiraj...
Vidi sve komentare