To je to što me zanima!

Jakovina: Nisam bježao '91. pa ne bježim ni od predsjednice

Baš bi me zanimalo da za par dana sa suradnicima dođem na Pantovčak bez ikakve najave bi li mogao ući i obaviti razgovor s predsjednicom, kaže Jakovina
Vidi originalni članak

Uvažavajući zabrinutost predsjednice ipak smatram da je to zapravo politički pritisak da interveniram i kršim zakon što Ministarstvo i ja nećemo raditi, izjavio je ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina nakon sjednice Vlade o nenajavljenom posjetu Kolinde Grabar Kitarović koja je nenajavljeno 'upala' u njegov ured.

- Objasnio sam predsjednici da na taj način ne možemo raditi. U utorak sam DORH-u uputio zahtjev da utvrdi je li bilo nezakonitosti po natječaju iz 2011. godine, a vezano za slučaj braće Markić. Ako DORH utvrdi da je bilo nezakonitosti ponovit će se djelom ili potpuno cijeli natječaj. Politički pritisci da se intervenira i da se na taj način krši zakon nije način rada Ministarstva poljoprivrede i mene kao ministra. To obilježava neke druge Vlade - poručio je Jakovina.

'Molim njezin protokol i suradnike da najave sastanak'

Na medijske napise da je pobjegao sa sastanka nakon što je primio poziv premijera, Jakovina odgovara:

- Nisam bježao '91., ne bježim ni iz svog ministarstva. Sastanak nije bio najavljen niti zatražen od predsjednice. Pojavila se u Ministarstvu, primio sam je s obzirom na dobar odgoj i razgovarao s njom 50 minuta. Drugi puta ću moliti njen protokol i suradnike da najave sastanak - rekao je ministar nakon sjednice Vlade.

Jakovina je potvrdio da mu je predsjednica kod tajnice ostavila poruku da želi nastavak razgovora na Pantovčaku.

- Ne bježim od komunikacije s predsjednicom iako bi trebao poštovati određene protokole i najaviti dolazak. Baš bi me zanimalo da za par dana sa suradnicima dođem na Pantovčak bez ikakve najave bi li mogao ući i obaviti razgovor s predsjednicom kao što sam ja njoj omogućio razgovor kad je došla u moje ministarstvo. Mislim neka pravila ponašanja bi trebala biti - zaključio je ministar poljoprivrede.

Kada su u pitanju braća Markić ponovio je da prema službenim podacima oni obrađuju 807 hektara te da su u tri godine od države dobili tri milijuna i 30.000 kuna poticaja za šest OPG-ova.

Idi na 24sata

Komentari 129

  • Mercedes s klasa 09.07.2015.

    Nema on intelektualni kapacitet za razgovor sa predsjednicom. zapravo nema kapacitet da bude skladištar u tvornici umjetnog gnojiva.

  • milka cream 09.07.2015.

    sram te bilo Jakovina!

  • santol1 09.07.2015.

    Zna li itko od brođana za ovog "ratnika"? Samo nemojte odgovarati njegovi stranački prijatelji, jer vas nisam sretao na ratištima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare