Obavijesti

News

Komentari 129

Jakovina: Nisam bježao '91. pa ne bježim ni od predsjednice

Jakovina: Nisam bježao '91. pa ne bježim ni od predsjednice
2

Baš bi me zanimalo da za par dana sa suradnicima dođem na Pantovčak bez ikakve najave bi li mogao ući i obaviti razgovor s predsjednicom, kaže Jakovina

VIDEO

Uvažavajući zabrinutost predsjednice ipak smatram da je to zapravo politički pritisak da interveniram i kršim zakon što Ministarstvo i ja nećemo raditi, izjavio je ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina nakon sjednice Vlade o nenajavljenom posjetu Kolinde Grabar Kitarović koja je nenajavljeno 'upala' u njegov ured.

- Objasnio sam predsjednici da na taj način ne možemo raditi. U utorak sam DORH-u uputio zahtjev da utvrdi je li bilo nezakonitosti po natječaju iz 2011. godine, a vezano za slučaj braće Markić. Ako DORH utvrdi da je bilo nezakonitosti ponovit će se djelom ili potpuno cijeli natječaj. Politički pritisci da se intervenira i da se na taj način krši zakon nije način rada Ministarstva poljoprivrede i mene kao ministra. To obilježava neke druge Vlade - poručio je Jakovina.

'Molim njezin protokol i suradnike da najave sastanak'

Na medijske napise da je pobjegao sa sastanka nakon što je primio poziv premijera, Jakovina odgovara:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nisam bježao '91., ne bježim ni iz svog ministarstva. Sastanak nije bio najavljen niti zatražen od predsjednice. Pojavila se u Ministarstvu, primio sam je s obzirom na dobar odgoj i razgovarao s njom 50 minuta. Drugi puta ću moliti njen protokol i suradnike da najave sastanak - rekao je ministar nakon sjednice Vlade.

Jakovina je potvrdio da mu je predsjednica kod tajnice ostavila poruku da želi nastavak razgovora na Pantovčaku.

- Ne bježim od komunikacije s predsjednicom iako bi trebao poštovati određene protokole i najaviti dolazak. Baš bi me zanimalo da za par dana sa suradnicima dođem na Pantovčak bez ikakve najave bi li mogao ući i obaviti razgovor s predsjednicom kao što sam ja njoj omogućio razgovor kad je došla u moje ministarstvo. Mislim neka pravila ponašanja bi trebala biti - zaključio je ministar poljoprivrede.

Kada su u pitanju braća Markić ponovio je da prema službenim podacima oni obrađuju 807 hektara te da su u tri godine od države dobili tri milijuna i 30.000 kuna poticaja za šest OPG-ova.

VIDEO
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 129
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.