To je to što me zanima!

Jedan Hrvat napustio kruzer, pet radnika ostat će na brodu

Hrvatski državljanin koji je kao putnik boravio na kruzeru Diamond Princess danas je napustio brod, smatra se zdravim i nema ograničenja u kretanju, kažu iz Ministarstva vanjskih poslova
Vidi originalni članak

Hrvatski državljanin koji je kao putnik boravio na kruzeru Diamond Princess u srijedu je napustio brod, a još ih petero zasad ondje ostaje jer su članovi posade, doznaje se u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Putnici s kruzera Diamond Princess na kojem je utvrđeno 540 slučajeva zaraze koronavirusom počeli su u srijedu napuštati brod, nakon 14 dana karantene u japanskoj luci Yokohami.

540 ZARAŽENIH NA BRODU Počeli puštati putnike s korona kruzera: Među njima i 6 Hrvata

Sukladno odluci japanskih vlasti, brod prvi napuštaju putnici koji su zadovoljili kriterije, a tek potom članovi posade, rečeno je u MVEP-u. 

Japansko ministarstvo zdravstva objavilo je da bi se tijekom dana trebalo iskrcati oko 500 putnika koji nemaju nikakve simptome zaraze koronavirusom, testovi su im bili negativni i nisu imali nikakve kontakte sa zaraženima. 

- Hrvatski državljanin koji je kao putnik boravio na kruzeru Diamond Princess danas je napustio brod, smatra se zdravim i nema ograničenja u kretanju - navodi MVEP. 

WHO HVALI KINU Uspjeh strogih mjera: Kinezi su odgodili širenje korona virusa

- Ostalih pet hrvatskih državljana koji su na brodu kao članovi posade nastavljaju boravak u izolaciji na brodu, zajedno s ostalim članovima posade iako nemaju simptome bolesti - kažu iz Ministarstva.

MVEP dodaje da je veleposlanstvo RH u Japanu u stalnom kontaktu s hrvatskim državljanima te da i dalje stoji na raspolaganju za svu konzularnu i drugu pomoć.

Stižu do kraja tjedna

Slovenski putnici s kruzera Diamond Princess trebali bi biti prebačeni iz Japana u Europu do kraja tjedna, zajedno s putnicima iz Njemačke, Hrvatske, Rumunjske i Grčke, javljaju u srijedu slovenski mediji.

Kako  je objavilo slovensko ministarstvo vanjskih poslova, zajednički transport putnika, koji su do sada na kruzeru bili u karanteni zbog novog koronavirusa, dogovorilo je više članica EU-a, a glavna partnerica u organizaciji leta prema Europi je Italija.
Do organiziranja takvog zajedničkog leta je došlo jer prethodno nije postignut dogovor s  komercijalnim aviokompanijama.
Na kruzeru je šest putnika iz Slovenije, tri bračna para bez djece. Kako prenose slovenski mediji, danas je  s broda počeo proces iskrcavanja putnika koji imaju potvrdu s negativnim nalazom sumnje na koronavirus.

Po zadnjim podacima, navodno je test kod dvoje Slovenaca bio s negativnim ishodom, dok za preostalo četvero podataka još nema.
Japanske su vlasti jučer objavile da su testirani svi putnici, ali se za neke čekaju nalazi, pa bi se svi putnici s broda trebali iskrcati, kako se pretpostavlja, do četvrtka.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 19.02.2020.

    Postoji li išta dosadnije od pisanja o ovom virusu? Dosad je umrlo 2000 ljudi, što je smijesno mala brojka i pokazuje da je sve to fake news

Komentiraj...
Vidi sve komentare