Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
1 komentara

Jedan Hrvat napustio kruzer, pet radnika ostat će na brodu

Hrvatski državljanin koji je kao putnik boravio na kruzeru Diamond Princess danas je napustio brod, smatra se zdravim i nema ograničenja u kretanju, kažu iz Ministarstva vanjskih poslova

A bus believed to be carrying passengers from the cruise ship Diamond Princess, leaves Daikoku Pier Cruise Terminal in Yokohama
Foto: ATHIT PERAWONGMETHA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1 komentara

Hrvatski državljanin koji je kao putnik boravio na kruzeru Diamond Princess u srijedu je napustio brod, a još ih petero zasad ondje ostaje jer su članovi posade, doznaje se u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Putnici s kruzera Diamond Princess na kojem je utvrđeno 540 slučajeva zaraze koronavirusom počeli su u srijedu napuštati brod, nakon 14 dana karantene u japanskoj luci Yokohami.

Passengers are seen on the cruise ship Diamond Princess, as the vessel's passengers continue to be tested for coronavirus, at Daikoku Pier Cruise Terminal in Yokohama, south of Tokyo 540 ZARAŽENIH NA BRODU Počeli puštati putnike s korona kruzera: Među njima i 6 Hrvata

Sukladno odluci japanskih vlasti, brod prvi napuštaju putnici koji su zadovoljili kriterije, a tek potom članovi posade, rečeno je u MVEP-u. 

Japansko ministarstvo zdravstva objavilo je da bi se tijekom dana trebalo iskrcati oko 500 putnika koji nemaju nikakve simptome zaraze koronavirusom, testovi su im bili negativni i nisu imali nikakve kontakte sa zaraženima. 

Passengers disembarking from the Diamond Princess cruise ship docked at Yokohama Port are pictured in Yokohama | Autor: KYODO/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: KYODO/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

- Hrvatski državljanin koji je kao putnik boravio na kruzeru Diamond Princess danas je napustio brod, smatra se zdravim i nema ograničenja u kretanju - navodi MVEP. 

WHO HVALI KINU Uspjeh strogih mjera: Kinezi su odgodili širenje korona virusa

- Ostalih pet hrvatskih državljana koji su na brodu kao članovi posade nastavljaju boravak u izolaciji na brodu, zajedno s ostalim članovima posade iako nemaju simptome bolesti - kažu iz Ministarstva.

MVEP dodaje da je veleposlanstvo RH u Japanu u stalnom kontaktu s hrvatskim državljanima te da i dalje stoji na raspolaganju za svu konzularnu i drugu pomoć.

Stižu do kraja tjedna

Slovenski putnici s kruzera Diamond Princess trebali bi biti prebačeni iz Japana u Europu do kraja tjedna, zajedno s putnicima iz Njemačke, Hrvatske, Rumunjske i Grčke, javljaju u srijedu slovenski mediji.

Kako  je objavilo slovensko ministarstvo vanjskih poslova, zajednički transport putnika, koji su do sada na kruzeru bili u karanteni zbog novog koronavirusa, dogovorilo je više članica EU-a, a glavna partnerica u organizaciji leta prema Europi je Italija.
Do organiziranja takvog zajedničkog leta je došlo jer prethodno nije postignut dogovor s  komercijalnim aviokompanijama.
Na kruzeru je šest putnika iz Slovenije, tri bračna para bez djece. Kako prenose slovenski mediji, danas je  s broda počeo proces iskrcavanja putnika koji imaju potvrdu s negativnim nalazom sumnje na koronavirus.

Po zadnjim podacima, navodno je test kod dvoje Slovenaca bio s negativnim ishodom, dok za preostalo četvero podataka još nema.
Japanske su vlasti jučer objavile da su testirani svi putnici, ali se za neke čekaju nalazi, pa bi se svi putnici s broda trebali iskrcati, kako se pretpostavlja, do četvrtka.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message