To je to što me zanima!

Jocić tražio zaštitu od medija koji tvrde da on prijeti sucu

Joca Amsterdam tražio je zaštitu i istragu o navodima medija da prijeti sucu, no sudac tvrdi da je Jocić uzoran optuženik te je pozvao medije da budu objektivni
Vidi originalni članak

Sreten Jocić, poznatiji kao Joca Amsterdam, zatražio je u srijedu od Specijalnog suda u Beogradu da ga zaštiti i pokrene istragu o navodima medija da prijeti sucu. Sudac Vladimir Vučinić rekao je da se svi optuženi za ubojstvo Ive Pukanića ponašaju korektno i pozvao medije da o suđenju izvještavaju objektivno, prenosi srpski Blic. Srpski dnevni list Alo! pisao je kako je sudac dobio policijsku zaštitu jer su mu Jocićevi suradnici prijetili. Jocić je to demantirao kao i njegov odvjetnik koji je ustvrdio da su Jocića i ranije optuživali da prijeti visokopozicioniranim političarima, uključujući predsjednika Borisa Tadića, no da je policija ustvrdila da za to nema dokaza.

Na ročištu u srijedu na pitanja optuženika Jocića, Milenka Kuzmanovića i Željka Milovanovića video-linkom je iz Zagreba odgovarao svjedok suradnik Tomislav Marjanović. Rekao je kako su plan o ubojstvu smislili u stanu Daria Anića, prijatelja Roberta Matanića. U planiranju su, kaže, sudjelovali on, Robert i Luka Matanić, Amir Mafalani, Željko Milovanović, Bojan Gudurić i Milenko Kuzmanović, a nekoliko puta je navodno dolazio i Slobodan Đurović koji im je bio veza s Jocićem. Milovanović je odbacio tvrdnje da je sudjelovao u planiranju ubojstva. 

Andrijana Stanić, djevojka Roberta Matanića, rekla je da je u stanu svog dečka sredinom 2008. viđala Gudurića i Milovanovića, no da nije znala tko su niti da planiraju ubojstvo. 

U četvrtak bi iz Zagreba trebao svjedočiti Slobodan Đurović koji je kod nas već osuđen na 15 godina jer je bio veza s Jocićem koji je ubojstvo navodno platio najmanje 1,5 milijun eura. Robert Matanić, koji je okupio skupinu, dobio je 33 godine, a njegov rođak Luka i prijatelj Amir Mafalani dobili su po 16 godina zbog pomaganja u ubojstvu. Bojan Gudurić je osuđen na 30 godina jer je iz zasjede trebao pucati u Pukanića ukoliko se eksploziv ne aktivira.

U odsustvu je kod nas na 40 godina osuđen i Milovanović kao neposredni izvršitelj ubojstva. 

U Beogradu sude Jociću, Milovanoviću i Kuzmanoviću. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • nkalabic 10.02.2011.

    Ne daj se legendo !Tko te pozna zna kakav si covjek.Ljudina !

  • nekavisipedro 10.02.2011.

    Super suđenje (kao i Zagrebu) : navodno su se održavali sastanci, navodno je plaćeno 1,5 mil eura, navodno je Marjanović odustao jedan dan prije planirane "akcije". Analogno tome, navodno je zagrebačka presuda donesena na temelju dokaza i navodno je informacija o velikom ubistvu koje će se dogoditi bila nedovoljna za reakciju jakih snaga MUP-a. Svako tko je imalo pratio ovaj slučaj jedino se može uhvatiti za glavu i postaviti pitanje nisu li možda ubojice Pukanića i Franjića negdje daleko na sigurnom i ne šeće li možda naručitelj nama pod nosom?

  • superkomentar 10.02.2011.

    joca car!

Komentiraj...
Vidi sve komentare