Obavijesti

News

Komentari 4

Jocić tražio zaštitu od medija koji tvrde da on prijeti sucu

Jocić tražio zaštitu od medija koji tvrde da on prijeti sucu
8

Joca Amsterdam tražio je zaštitu i istragu o navodima medija da prijeti sucu, no sudac tvrdi da je Jocić uzoran optuženik te je pozvao medije da budu objektivni

VIDEO

Sreten Jocić, poznatiji kao Joca Amsterdam, zatražio je u srijedu od Specijalnog suda u Beogradu da ga zaštiti i pokrene istragu o navodima medija da prijeti sucu. Sudac Vladimir Vučinić rekao je da se svi optuženi za ubojstvo Ive Pukanića ponašaju korektno i pozvao medije da o suđenju izvještavaju objektivno, prenosi srpski Blic. Srpski dnevni list Alo! pisao je kako je sudac dobio policijsku zaštitu jer su mu Jocićevi suradnici prijetili. Jocić je to demantirao kao i njegov odvjetnik koji je ustvrdio da su Jocića i ranije optuživali da prijeti visokopozicioniranim političarima, uključujući predsjednika Borisa Tadića, no da je policija ustvrdila da za to nema dokaza.

Na ročištu u srijedu na pitanja optuženika Jocića, Milenka Kuzmanovića i Željka Milovanovića video-linkom je iz Zagreba odgovarao svjedok suradnik Tomislav Marjanović. Rekao je kako su plan o ubojstvu smislili u stanu Daria Anića, prijatelja Roberta Matanića. U planiranju su, kaže, sudjelovali on, Robert i Luka Matanić, Amir Mafalani, Željko Milovanović, Bojan Gudurić i Milenko Kuzmanović, a nekoliko puta je navodno dolazio i Slobodan Đurović koji im je bio veza s Jocićem. Milovanović je odbacio tvrdnje da je sudjelovao u planiranju ubojstva. 

Andrijana Stanić, djevojka Roberta Matanića, rekla je da je u stanu svog dečka sredinom 2008. viđala Gudurića i Milovanovića, no da nije znala tko su niti da planiraju ubojstvo. 

U četvrtak bi iz Zagreba trebao svjedočiti Slobodan Đurović koji je kod nas već osuđen na 15 godina jer je bio veza s Jocićem koji je ubojstvo navodno platio najmanje 1,5 milijun eura. Robert Matanić, koji je okupio skupinu, dobio je 33 godine, a njegov rođak Luka i prijatelj Amir Mafalani dobili su po 16 godina zbog pomaganja u ubojstvu. Bojan Gudurić je osuđen na 30 godina jer je iz zasjede trebao pucati u Pukanića ukoliko se eksploziv ne aktivira.

U odsustvu je kod nas na 40 godina osuđen i Milovanović kao neposredni izvršitelj ubojstva. 

U Beogradu sude Jociću, Milovanoviću i Kuzmanoviću. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...