To je to što me zanima!

Johnson za očuvanje 'snage i čarolije' Ujedinjene Kraljevine

Johnson i ostali visokorangirani dužnosnici i ministri, veliki zagovornici unije, zadnjih su tjedana u Škotskoj naveliko raspravljali o snazi i dobrobiti njihovih odnosa...
Vidi originalni članak

Premijer Boris Johnson u ponedjeljak je upozorio da će Velika Britanija biti slabija ukoliko se raskine unija koja okuplja četiri nacije, što je najnovija izjava o njegovom protivljenju sve glasnijim pozivima za neovisnost Škotske.

Nesuglasice između četiriju britanskih konstitutivnih nacija, Škotske, Walesa, Sjeverne Irske i Engleske, oko upravljanja pandemijom korona virusa naštetile su odnosima koji su ionako već bili narušeni zbog Brexita.

BRITANCI OTVARAJU ŠKOLE Johnson: Djeca moraju u školu

To se posebice odnosi na Škotsku koja je glasala protiv izlaska iz EU-a. Najnovije ankete pokazuju da potpora za neovisnost Škotske tek neznatno prevaže nad potporom 300-godišnjoj uniji s Engleskom.

- Unija Ujedinjene Kraljevine je za mene najveće političko partnerstvo koje je svijet ikada vidio. Bilo bi šteta izgubiti tu snagu, tu čaroliju naše unije - rekao je Johnson.

Na referendumu 2014., 55 posto Škota je glasalo za ostanak u uniji, a 45 posto za neovisnost, no Škotska nacionalna stranka (SNP), koja vlada tom poluautonomnom regijom, želi ponavljanje referenduma.

DOBRI PREDZNACI Britanija vjeruje u sklapanje sporazuma o trgovini s EU-om

Johnson i ostali visokorangirani dužnosnici i ministri, veliki zagovornici unije, zadnjih su tjedana u Škotskoj naveliko raspravljali o snazi i dobrobiti tog odnosa.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • bbt 10.08.2020.

    A snaga i dobrobit EU-a?! To im nije šteta razarati?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare