To je to što me zanima!

Još jedan napad velike kornjače kod Trogira, u blizini bila beba: Bila je agresivna, pratila nas je!

Zaplivali smo s malenom, krenuli lagano u dubinu, a kako ja stalno ronim na tom dijelu ispod malene sam je odmah uočio. A što da vam kažem, susret oči u oči s kornjačom od 50-ak kilograma, ispričao je Trogiranin
Vidi originalni članak

Trogiranin M.M.(32), koji je na ljetovanje došao sa djevojkom i bebom od šest mjeseci, u Slatinama je napala kornjača, piše Slobodna Dalmacija.

- Zaplivali smo s malenom, krenuli lagano u dubinu, a kako ja stalno ronim na tom dijelu ispod malene sam je odmah uočio. A što da vam kažem, susret oči u oči s kornjačom od 50-ak kilograma. Upućeni kažu da je, s obzirom na toliki broj kilograma poprilično stara. Riječ je o ženki, a ja pretpostavljam da je tu negdje položila svoja jaja. Od tuda i njena agresivnost - ispričao je M.M.

ZAVRŠILA NA HITNOJ Ženu u plićaku na plaži na Čiovu napala kornjača: 'Ugrizla ju je za leđa. Krvarila je i pomodrila'

Bebi je to bilo prvo kupanje, a kad je uočio kornjaču brzo ju je maknuo iz mora i dao majci.

- Zamislite samo da mi je malu ugrizla, pa ne bi to sebi mogao oprostiti. Brzo sam djevojci rekao da s malenom bježi vani, što je ona i napravila, a onda se kornjača dohvatila mene. Sve se to događalo na nekih šest do sedam metara dubine - rekao je.

Dodaje i kako joj je glava bila kao dvije ljudske. a ona cijela prekrivena kamenicama.

- Na kratko sam izašao iz mora, da provjerim uznemirenu djevojku i bebu i onda se ponovno vratio u more, na mjesto ‘susreta‘. Ponovno je krenula za mnom, uspio sam je i snimiti, s obzirom da mi nitko nije vjerovao - kaže.

Srećom kornjača ga nije ugrizla i ozlijedila, kao što je to bio slučaj sa ženom koja se kupala na jednoj plaži na Čiovu kad ju je u plićaku napadala glavata želva

- Ugrizla ju je iznad leđa promjera 10 do 12 centimetara i ostavila veliki trag. Bila je duljine 80 do 100 centimetara. Odmah je rana prokrvarila i pomodrila - rekao je njezin suprug.

Kornjače inače ne napadaju ljude, ali ako se osjetila ugroženom zbog položenih jaja, nikad, zaključuje M.M., ne znate što očekivati.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • TimbTomb 03.08.2023.

    Izasao, vratio se, dovikivao te slikao se i to sve na dubini od 7 metara. Koja izmisljotina

  • monterizzo 02.08.2023.

    Skini masku. Vidit ćeš kako će kornjaca odmah smršaviti.

  • Hrvat za Hrvate 02.08.2023.

    Stavis joj soli na rep

Komentiraj...
Vidi sve komentare