To je to što me zanima!

Još ne znaju tko je poginuli iz barake. Uhitili muškarca (71) koji je zapalio svijeću i zaspao

Napuštena baraka u kojoj je pronađeno mrtvo tijelo čiji se identitet još utvrđuje u vlasništvu je Grada Zagreba. Navodno su je znali koristiti beskućnici, koji nisu mogli u Prihvatilište
Vidi originalni članak

Vidio sam da gori i odmah sam zvao 112. Zvao sam odmah nakon i policiju jer sam znao da sigurno netko spava unutra i pretpostavio da se nešto desilo. Ja sam istrčao i mislio da li da uletim unutra, al ne možeš previše je buknulo, kazao nam je očevidac, koji stanuje u jednom od objekata bivšeg prognaničkog naselja u Velikoj Kosnici.

Kako je izvijestila zagrebačka policija, u petak oko 4.40 sati u Domovinskoj ulici u Velikoj Kosnici izbio je požar drvene barake u krugu prenoćišta u vlasništvu grada Zagreba.

- U njoj se nalazio 71-godišnjak koji je najvjerojatnije zapalio svijeću nakon čega je izbio požar. Prilikom ovog požara, vatra se proširila i na drugu drvenu baraku. Požar su ugasili vatrogasci, nakon čega je u baraci pronađeno tijelo zasad nepoznate osobe - priopćila je policija koja još utvrđuje identitet preminule osobe. Kako neslužbeno doznajemo, u baraci su u vrijeme požara boravila dvojica muškaraca. 

Zagrebačka policija u subotu je izvijestila da su dovršili istragu nad 71-godišnjakom. Kako navode, sumnja se da je on zaspao nakon što je upalio voštanu svijeću. Potom se zapalila zavjesa te se požar proširio na cijelu baraku kao i susjednu baraku i dio krovišta objekta lovačkog društva. Tijekom požara smrtno je stradao zasad nepoznati muškarac.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku, a kaznenu prijavu podnijeli Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

'Znali su ložiti vatru unutra kad je zima'

Naš sugovornik, koji je želio ostati anoniman, kaže da je upozoravao nadležne da su se u napuštenim barakama skupljali beskućnici jer se bojao da će se jednom nešto dogoditi.

POŽAR U VELIKOJ KOSNICI FOTO Izgorio objekt blizu pučke kuhinje, vatrogasci našli tijelo

- Znali su ložiti vatru unutra kad je zima. Njih je troje, četvero znalo spavati tamo, a po ljeti kad je toplo i više. Bilo je problema i ranije, znao sam ih vidjeti u svakakvom stanju - tvrdi naš sugovornik pa pojašnjava da je riječ o onima koji ne mogu koristiti Prihvatilište Crvenog križa, uglavnom jer su kršili pravila, a neki pomoć možda nisu ni tražili.

Pojašnjava nam da je u Velikoj Kosnici bilo prognaničko naselje za prognanike iz Vukovara. Riječ je o objektima Grada Zagreba. 

Dio objekata preuzeo je Crveni križ, osposobio te ih koristi za Prihvatilište, dio koristi Ustanova Dobri dom za pučku kuhinju, a dio je prepušten propadanju. Za neke objekte brinu stanari, dvije obitelji i nekoliko samaca, koji ih održavaju i čuvaju dok čekaju da im se riješi stambeno pitanje.

U neposrednoj blizini tih objekata u kojima su bili prognanici su i dvije barake koje su izgorjele. One su nekada služile i kao skladište. Naš sugovornik kaže kako je zvana policija i ranije, no ništa nije poduzeto.

Lokaciju požara u Velikoj Kosnici u petak je ujutro obišao i gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević. Izrazio je žaljenje zbog tragedije.

 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • jabuka5 02.04.2022.

    lako za sanaciju , ne bitno , , ode jadničak mučenički , , pokoj mu duši

  • mrmagdens 02.04.2022.

    Kolko milijona kuna ce grad platit sanaciju?

Komentiraj...
Vidi sve komentare