Obavijesti

News

Komentari 2

Još ne znaju tko je poginuli iz barake. Uhitili muškarca (71) koji je zapalio svijeću i zaspao

Još ne znaju tko je poginuli iz barake. Uhitili muškarca (71) koji je zapalio svijeću i zaspao
6

Napuštena baraka u kojoj je pronađeno mrtvo tijelo čiji se identitet još utvrđuje u vlasništvu je Grada Zagreba. Navodno su je znali koristiti beskućnici, koji nisu mogli u Prihvatilište

VIDEO

Vidio sam da gori i odmah sam zvao 112. Zvao sam odmah nakon i policiju jer sam znao da sigurno netko spava unutra i pretpostavio da se nešto desilo. Ja sam istrčao i mislio da li da uletim unutra, al ne možeš previše je buknulo, kazao nam je očevidac, koji stanuje u jednom od objekata bivšeg prognaničkog naselja u Velikoj Kosnici.

Kako je izvijestila zagrebačka policija, u petak oko 4.40 sati u Domovinskoj ulici u Velikoj Kosnici izbio je požar drvene barake u krugu prenoćišta u vlasništvu grada Zagreba.

- U njoj se nalazio 71-godišnjak koji je najvjerojatnije zapalio svijeću nakon čega je izbio požar. Prilikom ovog požara, vatra se proširila i na drugu drvenu baraku. Požar su ugasili vatrogasci, nakon čega je u baraci pronađeno tijelo zasad nepoznate osobe - priopćila je policija koja još utvrđuje identitet preminule osobe. Kako neslužbeno doznajemo, u baraci su u vrijeme požara boravila dvojica muškaraca. 

Zagrebačka policija u subotu je izvijestila da su dovršili istragu nad 71-godišnjakom. Kako navode, sumnja se da je on zaspao nakon što je upalio voštanu svijeću. Potom se zapalila zavjesa te se požar proširio na cijelu baraku kao i susjednu baraku i dio krovišta objekta lovačkog društva. Tijekom požara smrtno je stradao zasad nepoznati muškarac.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku, a kaznenu prijavu podnijeli Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

'Znali su ložiti vatru unutra kad je zima'

Naš sugovornik, koji je želio ostati anoniman, kaže da je upozoravao nadležne da su se u napuštenim barakama skupljali beskućnici jer se bojao da će se jednom nešto dogoditi.

FOTO Izgorio objekt blizu pučke kuhinje, vatrogasci našli tijelo
FOTO Izgorio objekt blizu pučke kuhinje, vatrogasci našli tijelo

- Znali su ložiti vatru unutra kad je zima. Njih je troje, četvero znalo spavati tamo, a po ljeti kad je toplo i više. Bilo je problema i ranije, znao sam ih vidjeti u svakakvom stanju - tvrdi naš sugovornik pa pojašnjava da je riječ o onima koji ne mogu koristiti Prihvatilište Crvenog križa, uglavnom jer su kršili pravila, a neki pomoć možda nisu ni tražili.

Pojašnjava nam da je u Velikoj Kosnici bilo prognaničko naselje za prognanike iz Vukovara. Riječ je o objektima Grada Zagreba. 

Dio objekata preuzeo je Crveni križ, osposobio te ih koristi za Prihvatilište, dio koristi Ustanova Dobri dom za pučku kuhinju, a dio je prepušten propadanju. Za neke objekte brinu stanari, dvije obitelji i nekoliko samaca, koji ih održavaju i čuvaju dok čekaju da im se riješi stambeno pitanje.

U neposrednoj blizini tih objekata u kojima su bili prognanici su i dvije barake koje su izgorjele. One su nekada služile i kao skladište. Naš sugovornik kaže kako je zvana policija i ranije, no ništa nije poduzeto.

Lokaciju požara u Velikoj Kosnici u petak je ujutro obišao i gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević. Izrazio je žaljenje zbog tragedije.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

UŽIVO Rafalei sletjeli na Pleso, parkirali su u svoje hangare. Kreće svečani program i izjave
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Rafalei sletjeli na Pleso, parkirali su u svoje hangare. Kreće svečani program i izjave

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa