Obavijesti

News

Komentari 13

FOTO Izgorio objekt blizu pučke kuhinje, vatrogasci našli tijelo

FOTO Izgorio objekt blizu pučke kuhinje, vatrogasci našli tijelo
4

Požar u napuštenom objektu u ustanovi Dobri Dom u Velikoj Kosnici buknuo je u noći na petak. Radi se o jednoj od podružnica ustanove čiji je osnivač Grad Zagreb i koja pruža socijalnu skrb građanima

VIDEO

Buknuo je požar u napuštenom objektu unutar ustanove Dobri dom u Velikoj Kosnici u petak oko 4.44 sati, potvrdili su iz Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica. Vatrogasci su u izgorenom objektu pronašli tijelo. Kako smo doznali, izgorjela je napuštena baraka koja se nalazi stotinjak metara od pučke kuhinje i skloništa za beskućnike. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

 

Pokretanje videa...

Zagreb: Jedna osoba smrtno stradala u požaru u ustanovi Dobri dom u Velikoj Kosnici VIDEO

Na intervenciju su izašla dva vatrogasna vozila s devet vatrogasaca. 

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević posjetio je jutros gradsku ustanovu Dobri dom, odnosno prihvatilište za beskućnike i pučku kuhinju u Velikoj Kosnici te je izrazio žaljenje zbog ove tragedije.

Samo prihvatilište i pučka kuhinja nisu bili zahvaćeni požarom. 

Ustanova Dobri dom pruža pomoći socijalne skrbi građanima u socijalno zaštitnoj potrebi poput prehrane u pučkim blagovaonicama, dostava toplog obroka u kuću starijih i nemoćnih, pomoć u mliječnoj hrani za djecu od 0-12 mjeseci i pomoć u obiteljskim paketima. 

Priprema obroka za potrebe pučkih blagovaonica odvija se u Poslovnoj jedinici 'Termički blok Kosnica+. Gotovi obroci potom se prevoze u pučke blagovaonice u kojima se dijele sugrađanima u potrebi. 

Ustanova je počela s radom prije 18 godina, a u to vrijeme su podijelili 29,2 milijuna obroka u pučkim balgovaonicama, 2,6 milijuna obroka dostavljeno je u domove starijih i nemoćnih, 298 000 prehrambenih paketa podijeljeno je obiteljima u Programu pomoći u obiteljskim paketima, 68 000 paketa mliječne hrane podijeljeno je obiteljima s djecom u starosti od 0-12 mjeseci.

Više od 170 000 obroka podijeljeno je tijekom pandemije COVID-19 i potresa interventnim službama i zdravstvenim ustanova koje su uključene u javno zdravstvene aktivnosti s ciljem sprječavanja zaraze SARS CoV-2 virusom. Jelovnici za potrebe Ustanove planiraju se 14 dana unaprijed. Namirnice koje se koriste za svakodnevnu pripremu obroka moraju svojom kvalitetom odgovarati važećim zakonskim propisima i pravilnicima o kvaliteti robe i namirnica u prometu te moraju biti ispravno deklarirane.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag