To je to što me zanima!

Josipović otkrio za Express: Milanović u paktu s Glavašem

U ekskluzivom intervjuu za Express bivši predsjednik Ivo Josipović tvrdi kako su članovi SDP-a lažni socijaldemokrati, koji žmire na pojavu crnih odora u Osijeku
Vidi originalni članak

Ivo Josipović nije pretjerano štedio SDP i njegova lidera Zorana Milanovića. U intervjuu za tjednik Express, koji je od petka na kioscima, Josipović je rekao svoj stav o najvećoj zagonetki pred izbornog razdoblja - čudnovatoj šutnji SDP-ovaca o Glavaševoj crnoj gardi, koju SDP tretira kao neke osječke mažoretkinje.

Govoreći o dva reklamna trash videospota koja su izazvala lavinu kritika i ne manju količinu podsmijeha, Ivo Josipović je izrazio sumnju da su napadi na spotove bili ne samo naručeni nego i plaćeni.

- Mogu reći da se ne sjećam da je ijedan predizborni spot imao takav uspjeh - rekao je bivši šef države Josipović.

U dva i po dana vidjelo ga je na raznim platformama više od 700.000 ljudi.

- Njime smo definitivno probili određenu medijsku blokadu. Bilo je kritika i parodija, ali i pohvala. Ali negativnih je komentara bilo 300-400, mnogo manje od lajkova, zanemarivo u odnosu prema broju ljudi koji su vidjeli spot. Naravno, konkurencija je te kritike razglasila, pa i platila izradu karikatura i parodija. Kad kliknete na profil kritičara, vidite da su uglavnom članovi ili simpatizeri jedne stranke, one koja glumi socijaldemokraciju i paralelno dogovara koaliciju s Glavašem - kaže bivši predsjednik

Josipović je prema kritikama na svoj račun vrlo ironičan.

- Hvala im, uložili su i truda i novca u našu kampanju. Da nije njih, za ovakav publicitet, bez obzira na sjajan spot, trebao bi nam novac o kojem možemo samo sanjati- tvrdi.

Na pitanje Expressovih novinara, što bi učinio ako bi baš on bio vlasnik onog presudnog mandata koji omogućuje vladu Tomislavu Karamarku ili Zoranu Milanoviću, Josipović je ovako odgovorio:

- Nezamisliva je koalicija s HDZ-om. A bih li digao ruku za vladu navodne ljevice, ovisilo bi o tome hoće li promijeniti politiku, okrenuti se reformama i napretku. 

Zanimljivo, sada, kada je iz izjava Milanovića, Grbina i još nekih potpuno jasno kako se dogovara koalicija s Glavaševim HDSSB-om, oni šute. Josipović prema anketama nema sjajne izglede za ulazak u Sabor, ali vjeruje da će uspjeti.

>>> Novi broj Expressa na kioscima

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare