To je to što me zanima!

Sude samouhljebu Jozinoviću za isplatu 1,5 mil. kuna: Nisam kriv

Na Županijskom sudu u Varaždinu jutros je počelo suđenje Mladenu Jozinoviću, bivšem direktoru koprivničkog smetlišta Piškornica, kojeg terete da si je prevarom priskrbio 1,47 mil. kuna
Vidi originalni članak

Za one koje treba podsjetiti, koji se ne sjećaju "samouhljeba" Mladena Jozinovića, šefa odlagališta otpada -  riječ je o čovjeku koji je osnovao tvrtku kćer, pa sebe postavio za direktora i onda sam sebi kao vlasnik potpisao isplatu bonusa za izvrstan rad.

To smo otkrili, a i to da je imao lažnu diplomu. Danas mu je u Varaždinu počelo suđenje. Potvrdio da nema diplomu i ne osjeća se krivim. 

Elektrotehničar po struci

Na početku suđenja, na pitanje suca što je po zanimanju, Jozinović je odgovorio kako ima srednju stručnu spremu i da je elektrotehničar. Kazao je i kako će obranu iznijeti na kraju suđenja.

SAMOUHLJEB Jozinović tvrdi da ima diplomu s Prometnog fakulteta. Nema.

 - Ne osjećam se krivim ni po jednoj točki optužnice - rekao je, nakon što je sjeo na stolicu za optuženika.

U glasu se nije mogla osjetiti nikakva emocija. Mirno je sjedio sat i pol vremena koliko je trajala rasprava. Njega Županijsko državno odvjetništvo tereti za dva kaznena djela.

Pod točkom 1. Jozinović se tereti za počinjenje produljenog kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i pod točkom 2. krivotvorenja diplome, fakulteta Prometnih znanosti.

Prevarom priskrbio 1,47 milijuna kuna

On je, kako tvrdi Županijsko državno odvjetništvo, od siječnja 2016. do studenog 2017. u svojstvu direktora i odgovorne osobe godine "Piškornica“ sanacijsko odlagalište iz Koprivničkog Ivanca sklapao ugovore kao fizička osoba, sam sa sobom i s društvom na čijem je tada bio čelu i odobravao isplate na svoj račun u iznosu od 1 471 997 kuna.

Optužba drži da je za takve pravne poslove trebao imati suglasnosti nadzornih odbora i Skupštine trgovačkih društava na čijem se tada čelu nalazio. Podsjećamo da je  istovremeno bio direktor dvije Piškornice. Piškornica j.d.o.o. sanacijski odlagalište i Piškornica d.o.o. regionalni centar za gospodarenje otpadom.

SRAMOTNA MATEMATIKA IZ PIŠKORNICE Samouhljeb ne vraća 1,5 mil. kuna, a šalju ovrhe zbog 2 lipe

Sud je produžio mjeru kojom ostaje na snazi odluku  koja je donijeta tijekom istrage da se okrivljenom zabranjuje opterećivanje i prodaja nekretnina koje glase na njegovo ime do okončanja postupka. U svrhu eventualnog namirenja štete koju je po odvjetništvu nanio trgovačkom društvu Piškornica sanacijski odlagalište.

Na sljedećem ročištu koje će se održati tri raspravna dana za redom od 23. do 26. ožujka saslušati će se brojni svjedoci. 

Idi na 24sata

Komentari 38

  • PRAVDA999 29.01.2021.

    13.02. Zagreb- svi na prosvjede!

  • willmike 29.01.2021.

    HDZ

  • DražKatalenić 29.01.2021.

    Pa čovjek se ne OSJEĆA krivim. On je samo pratio primjer vladajuče elite i njihovog puta ka uspjehu u lijepoj njihovoj.

Komentiraj...
Vidi sve komentare