Obavijesti

News

Komentari 169

Jozinović tvrdi da ima diplomu s Prometnog fakulteta. Nema.

Jozinović  tvrdi da ima diplomu s Prometnog fakulteta. Nema.
1

Izgleda kako je Jozinović bio zaposlen sa srednjom stručnom spremom te primao plaću za nekoga s visokom. Tvrdio je i da završava magisterij u Beogradu te Zagrebu...

VIDEO

Nije nikome palo na pamet provjeravati i vjerovali smo što je pisalo u životopisu, kaže nam začuđeno jedan od onih koji su izabrali Mladena Jozinovića za direktora koprivničkog smetlišta Piškornica.

Jozinović je izgledao kao mlad, perspektivan i stručan kadar, a vjerojatno bi i danas primao plaću od 18.500 kuna i vodio smetlište da nije poželio previše. Nakon što su 24sata objavili da si je isplatio prvo bonus od milijuna kuna, a zatim još 252.000 kuna nagrada i ugovorio si dodatnu plaću od 10.000 kuna za rad u tvrtki kćeri, Jozinović je smjenjen.

Jozinović će uskoro napuniti 38 godina, a lokalno smetlište je počeo voditi s tek 32 godine. Koprivničko križevački župan Darko Koren mu je kum, a upravo on je i predložio mladog Jozinovića da napravi regionalni centar za gospodarenje otpadom.

Jozinović je u svom životopisu naveo da je diplomirani inženjer Fakulteta prometnih znanosti u Zagrebu, te da u to vrijeme upravo završava magisterij na Ekonomskom fakultetu u Beogradu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Temeljem uvida u arhivu, utvrđeno je da osoba imenom Mladen Jozinović nije diplomirala na Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu - stoji u službenom odgovoru Fakulteta za 24sata.

Podravski list je do iste informacije došao pozivajući se na policijske izvore koji su već četiri mjeseca u Piškornici.

Navodno će Jozinovića teretiti i za nepripadajuću materijalnu korist jer je on dobio ugovor kao osoba koja ima Visoku stručnu spremu. Ovako ispada da je bio zaposlen sa srednjom stručnom spremom, ako je vjerovati da je završio srednju Tehničku školu Ruđer Bošković u Vinkovcima.

Samouhljeb nije vratio milijun kuna, a našao je novi posao?
Samouhljeb nije vratio milijun kuna, a našao je novi posao?

Prema njihovim informacijama, na ispitivanju o diplomi se Jozinović branio da se radi o fakultetu u Beogradu. No on sam je u svom životopisu napisao da ima diplomu iz Zagreba. Na Prometnom fakultetu u Zagrebu smo saznali i da su istu informaciju da Jozinović nije diplomirao kod njih već ranije proslijedili i policiji.

Jozinović ima i 'sreće': Ukrali su mu laptop koji treba policiji
Jozinović ima i  'sreće': Ukrali su mu laptop koji treba policiji

Jozinović tako ispada vrhunski muljator iako se u zadnjih šest godina u Koprivnici nametnuo kao važan dio političko gospodarskog miljea. Njegov kum i prijatelj Darko Koren ga je nakon što je otkriveno da si je isplatio bonuse, prvo pravdao, a onda okrenuo leđa Jozinoviću. Tvrdio je i da njegovo imenovanje nema veze s kumskim vezama. Regionalni centar Piškornica su osnovale četiri županije i općina na čijem se području nalazi. Nevjerojatno je da su tadašnji župani, od kojih je jedini u svojoj fotelji ostao Darko Koren imenovali takvu osobu bez provjere. Kada se čistačica zapošljava, potrebno je dostaviti preslike stručne spreme. Jedan od župana koji ga je imenovao je i današnji potpredsjednik Vlade Predrag Štromar (HNS) koji je ujedno i ministar graditeljstva.

Smijenili samouhljeba: Još se ne zna koliki iznos mora vratiti
Smijenili samouhljeba: Još se ne zna koliki iznos mora vratiti

I revizija je prigovorila što je Jozinović imenovan bez natječaja.

Ali sve je prošlo bez reakcije institucija. Bilo je potrebno da Jozinović osnuje tvrtku kćer odlagališta otpada, postavi sam sebe za direktora u njoj i zatim se isplati milijunski bonus. Ni to nitko nije kontrolirao dok se priča nije pojavila u medijima. Tada su tek župani zatražili svu dokumentaciju, pa je otkriveno da si je Jozinović isplaćivao i dodatne honorare i nagrade za svoj posao. Ukupno je uz plaću, sam sebi potpisao još 1,3 milijuna kuna prihoda.

Jozinović odbija vratiti bonus? 'Moram i ja od nečega živjeti...'
Jozinović odbija vratiti bonus? 'Moram i ja od nečega živjeti...'

Jozinović sad radi za američku vrtku Zero Global Waste čiji vlasnik Jeffory Backard ne vidi ništa sporno u angažmanu Jozinovića.

Pljavi veš samo curi, ali zasad nema kaznene prijave

Iz Jozinovićeva mandata su ispali brojni kosturi iz ormara nakon što je policija ušla u Piškornicu. I župani su naručili reviziju poslovanja, pa nam je potvrđeno da su otkrivene još brojne nepravilnosti uz isplatu plaća i bonusa. Iako je policija jesenas započela izvide, još nema završetka izvida i kaznene prijave.

Navodno ima nepravilnosti i s kupnjom zemljišta, pogodovanju pri ugovaranju. Jozinović je policiji prijavio da su mu ukrali laptop i mobitel koji bi pomogli istražiteljima. Nama se ni danas nije javio za komentar lažne diplome.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 169
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović