Obavijesti

News

Komentari 38

Sude samouhljebu Jozinoviću za isplatu 1,5 mil. kuna: Nisam kriv

Sude samouhljebu Jozinoviću za isplatu 1,5  mil. kuna: Nisam kriv
3

Na Županijskom sudu u Varaždinu jutros je počelo suđenje Mladenu Jozinoviću, bivšem direktoru koprivničkog smetlišta Piškornica, kojeg terete da si je prevarom priskrbio 1,47 mil. kuna

VIDEO

Za one koje treba podsjetiti, koji se ne sjećaju "samouhljeba" Mladena Jozinovića, šefa odlagališta otpada -  riječ je o čovjeku koji je osnovao tvrtku kćer, pa sebe postavio za direktora i onda sam sebi kao vlasnik potpisao isplatu bonusa za izvrstan rad.

To smo otkrili, a i to da je imao lažnu diplomu. Danas mu je u Varaždinu počelo suđenje. Potvrdio da nema diplomu i ne osjeća se krivim. 

Elektrotehničar po struci

Na početku suđenja, na pitanje suca što je po zanimanju, Jozinović je odgovorio kako ima srednju stručnu spremu i da je elektrotehničar. Kazao je i kako će obranu iznijeti na kraju suđenja.

Jozinović tvrdi da ima diplomu s Prometnog fakulteta. Nema.
Jozinović  tvrdi da ima diplomu s Prometnog fakulteta. Nema.

 - Ne osjećam se krivim ni po jednoj točki optužnice - rekao je, nakon što je sjeo na stolicu za optuženika.

U glasu se nije mogla osjetiti nikakva emocija. Mirno je sjedio sat i pol vremena koliko je trajala rasprava. Njega Županijsko državno odvjetništvo tereti za dva kaznena djela.

Mladen Jozinovic

Pod točkom 1. Jozinović se tereti za počinjenje produljenog kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i pod točkom 2. krivotvorenja diplome, fakulteta Prometnih znanosti.

Prevarom priskrbio 1,47 milijuna kuna

On je, kako tvrdi Županijsko državno odvjetništvo, od siječnja 2016. do studenog 2017. u svojstvu direktora i odgovorne osobe godine "Piškornica“ sanacijsko odlagalište iz Koprivničkog Ivanca sklapao ugovore kao fizička osoba, sam sa sobom i s društvom na čijem je tada bio čelu i odobravao isplate na svoj račun u iznosu od 1 471 997 kuna.

Optužba drži da je za takve pravne poslove trebao imati suglasnosti nadzornih odbora i Skupštine trgovačkih društava na čijem se tada čelu nalazio. Podsjećamo da je  istovremeno bio direktor dvije Piškornice. Piškornica j.d.o.o. sanacijski odlagalište i Piškornica d.o.o. regionalni centar za gospodarenje otpadom.

Samouhljeb ne vraća 1,5 mil. kuna, a šalju ovrhe zbog 2 lipe
Samouhljeb ne vraća 1,5 mil. kuna, a  šalju ovrhe zbog 2 lipe

Sud je produžio mjeru kojom ostaje na snazi odluku  koja je donijeta tijekom istrage da se okrivljenom zabranjuje opterećivanje i prodaja nekretnina koje glase na njegovo ime do okončanja postupka. U svrhu eventualnog namirenja štete koju je po odvjetništvu nanio trgovačkom društvu Piškornica sanacijski odlagalište.

Na sljedećem ročištu koje će se održati tri raspravna dana za redom od 23. do 26. ožujka saslušati će se brojni svjedoci. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...