To je to što me zanima!

Jurjević nakon transplatacije jetre došao u Sabor s maskom

SDP-ovcu je početkom svibnja jetra transplantirana u zagrebačkoj bolnici Merkur. Problem s jetrom ima oko dvije godine, a nalazio se na međunarodnoj listi čekanja
Vidi originalni članak

Nakon transplantacije jetre zastupnik Marin Jurjević (SDP) prvi puta se pojavio na sjednici Odbora za Ustav, poslovnik i politički sustav. 

Jurjević, koji je u Sabor stigao s maskom na licu, bio je dobro raspoložen, a na početku sjednice šalio se s kolegama. 

SDP-ovcu je početkom svibnja jetra transplantirana u zagrebačkoj bolnici Merkur. Problem s jetrom ima oko dvije godine, a bio je na međunarodnoj listi čekanja za transplantaciju.

I Šeks podržao Zakon o suradnji Sabora i Vlade

Na sjednici odbora na Ustav podržan je prijedlog Zakona o suradnji Sabora i Vlade u europskim pitanjima te prijedlog novog saborskog poslovnika. 

Zakon o suradnji podržao je i Vladimir Šeks (HDZ), nakon što objavljeno da vladajući prihvaćaju oporbene prijedloge da Vlada češće izvještava Sabor o sjednicama Europskog vijeća. 

Predsjednik odbora Peđa Grbin kazao je da će javnost imati mogućnost uvida u bazu dokumenata EU putem saborske e-doc baze.

Miljenić: Nismo mijenjali Zakon zbog Perkovića

Nikakav pojedinačni slučaj nismo uzimali u obzir kada smo mijenjali Zakon, ustvrdio je ministar pravosuđa Orsat Miljenić na Odboru za pravosuđe gdje je branio izmjene Zakona o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s članicama EU.

Sukladno izmjenama, Hrvatska će moći izručivati one koje se tereti za kaznena djela počinjena nakon 7. kolovoza 2002., a upravo je ta odredba potaknula nagađanja da se u ove izmjene išlo kako se Njemačkoj ne bi izručio Josip Perković kojeg tamošnji sud tereti za ubojstvo Stjepana Đurekovića. 

Ministar je kazao da su pojedine europske zemlje stavile ograničenje ali i da se Hrvatska na ovu mjeru odlučila zbog priljeva predmeta.

'Zakon se nikada neće pisati zbog nijedne osobe'

- Zbog čega je određen ovaj datum? Zakon nije pisan i nikada se neće pisati zbog nijedne osobe, dok god sam ja ministar. Ovaj datum imaju i Austrija, Luksemburg i Italija, a mi smo ga uzeli jer je on predviđen okvirnom odlukom - izjavio je. 

Vladimir Šeks (HDZ) smatra da primjenu europskog uhidbenog naloga ne treba vezati uz rok, nego primijeniti ono što imaju 22 druge članice EU - a. Napomenuo je da ti uhidbeni nalozi nemaju ograničenja.

Idi na 24sata

Komentari 58

  • KIKI2907 20.06.2013.

    Volim piti !

  • čelava pjevačica 19.06.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • MILF Hunter 19.06.2013.

    Ljudi, gadite mi se. I vi ste kao neki Katolici, vi ste ništa! Ako je Bog dobar, živjet ćete u nesreći zbog pisanja protiv bolesnog čovjeka.

Komentiraj...
Vidi sve komentare