Obavijesti

News

Komentari 58

Jurjević nakon transplatacije jetre došao u Sabor s maskom

Jurjević nakon transplatacije jetre došao u Sabor s maskom
3

SDP-ovcu je početkom svibnja jetra transplantirana u zagrebačkoj bolnici Merkur. Problem s jetrom ima oko dvije godine, a nalazio se na međunarodnoj listi čekanja

VIDEO

Nakon transplantacije jetre zastupnik Marin Jurjević (SDP) prvi puta se pojavio na sjednici Odbora za Ustav, poslovnik i politički sustav. 

Jurjević, koji je u Sabor stigao s maskom na licu, bio je dobro raspoložen, a na početku sjednice šalio se s kolegama. 

SDP-ovcu je početkom svibnja jetra transplantirana u zagrebačkoj bolnici Merkur. Problem s jetrom ima oko dvije godine, a bio je na međunarodnoj listi čekanja za transplantaciju.

I Šeks podržao Zakon o suradnji Sabora i Vlade

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na sjednici odbora na Ustav podržan je prijedlog Zakona o suradnji Sabora i Vlade u europskim pitanjima te prijedlog novog saborskog poslovnika. 

Zakon o suradnji podržao je i Vladimir Šeks (HDZ), nakon što objavljeno da vladajući prihvaćaju oporbene prijedloge da Vlada češće izvještava Sabor o sjednicama Europskog vijeća. 

Predsjednik odbora Peđa Grbin kazao je da će javnost imati mogućnost uvida u bazu dokumenata EU putem saborske e-doc baze.

Miljenić: Nismo mijenjali Zakon zbog Perkovića

Nikakav pojedinačni slučaj nismo uzimali u obzir kada smo mijenjali Zakon, ustvrdio je ministar pravosuđa Orsat Miljenić na Odboru za pravosuđe gdje je branio izmjene Zakona o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s članicama EU.

Sukladno izmjenama, Hrvatska će moći izručivati one koje se tereti za kaznena djela počinjena nakon 7. kolovoza 2002., a upravo je ta odredba potaknula nagađanja da se u ove izmjene išlo kako se Njemačkoj ne bi izručio Josip Perković kojeg tamošnji sud tereti za ubojstvo Stjepana Đurekovića. 

Ministar je kazao da su pojedine europske zemlje stavile ograničenje ali i da se Hrvatska na ovu mjeru odlučila zbog priljeva predmeta.

'Zakon se nikada neće pisati zbog nijedne osobe'

- Zbog čega je određen ovaj datum? Zakon nije pisan i nikada se neće pisati zbog nijedne osobe, dok god sam ja ministar. Ovaj datum imaju i Austrija, Luksemburg i Italija, a mi smo ga uzeli jer je on predviđen okvirnom odlukom - izjavio je. 

Vladimir Šeks (HDZ) smatra da primjenu europskog uhidbenog naloga ne treba vezati uz rok, nego primijeniti ono što imaju 22 druge članice EU - a. Napomenuo je da ti uhidbeni nalozi nemaju ograničenja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag