To je to što me zanima!

Kako to?! Capak kaže da i oni u samoizolaciji smiju ići glasati

Krunoslav Capak je prvotno predložio da oni u samoizolaciji glasuju nekim alternativnim načinom. A onda je rekao da, ako nemaju simptome i nose masku - mogu na biračko mjesto
Vidi originalni članak

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak je na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera objasnio kako bi izgledao odlazak na glasačko mjesto, obzirom da smo u izbornoj godini, za one kojima je propisana mjera samoizolacije. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Iako je rekao da se ne razumije u to može li se organizirati neki alternativni način za njih, rekao je da neće biti problema ako glasaju na daljinu. A zatim je spomenuo još jednu mogućnosti: 

- No, ako i dođu na glasovanje, a stave masku i nemaju simptome, to ne bi trebao biti problem - rekao je Capak. 

CAPAK O TURIZMU Kako će izgledati plaže? 'Nema više ručnik do ručnika i gužve'

Dakle, svi oni koji bi u trenutku kada bi trebali izaći na glasanje bili u samoizolaciji, i dalje bi, prema njegovom mišljenju, mogli otići glasati. Samo ne smiju imati simptome, a trebaju imati masku. 

POGLEDAJTE VIDEO: Otvorili se kafići, škole, međužupanijski prijevoz...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Istu stvar je Capak predložio i za maturante koji su u samoizolaciji, a koji trebaju pisati maturu. Istaknuo je da se o tom problemu raspravljalo u ponedjeljak. 

- Odgovor je da. To su zdrava djeca i ako stave masku, neće biti problema - rekao je.

Idi na 24sata

Komentari 173

  • hebi im mater 11.05.2020.

    Gdje ste Hrvati ..sto vas nema da pohavlite stozer..😂

  • hebi im mater 11.05.2020.

    Koje licemjerstvo...u ljekarni upisuju oib kada odes po lijek ostarijelim roditeljima da vide da nisi u samoizolaciji ...a ako jesi a izasao si van kaznit ce te...a sad kad se o njihovim interesima radi nema veze...ljudi probudite se...ovo vam je prilika da dobro razmislite za izbore

  • Selo_malo 11.05.2020.

    Izlazak iz samoizolacije za glasovanje nije kršenje epidemijskih mjera, a za kupnju lijeka je?! Pa tko koga tu j**e?! Ova izjava dotičnog, kakti vodećega epidemiologa, je totalni debakl struke!

Komentiraj...
Vidi sve komentare