To je to što me zanima!

Republikanci tvrde da softver krade glasove, ali i da su kolica s kamerom glasački listići

Softverskom greškom nekoliko tisuća u Michiganu pripisano je Bidenu, a ta je greška uočena i glasovi su ispravljeni i prije nego su republikanci počeli pričati o krađi. Niz je primjera u kojima optužuju za varanje
Vidi originalni članak

Kako je sve izvjesnije da bi Donald Trump mogao izgubiti izbore iz tabora Republikanske stranke sve su češće optužbe o izbornoj prijevari. Najnovija vijest govori o tome da je zbog greške u softveru 6000 glasova za Trumpa u okrugu Antrim u Michiganu pripisano protukandidatu Bidenu. 

Greška je primijećena i prije njihove reakcije, a glasovi su odmah vraćeni Trumpu tako da je on nakon toga osvojio spomenuti, tradicionalno republikanski, okrug. Ipak, pristaše Trumpa tvrde da je bilo još nepravilnosti jer se isti softver koristi u još 47 okruga i traže dodatne provjere. Biden u Michiganu vodi za 146.000 glasova i ta je država proglašena njegovom.

Prije dva dana je sin Donalda Trumpa, Eric objavio snimku na kojoj se vidi muškarac koji pali navodnih 80 glasačkih listića za Trumpa u Virginia Beachu u državi Virginia. Grad Virginia Beach je nakon objave snimke ustvrdio da se uopće nije radilo o pravim glasačkim listićima već o uzorcima. 

VIDEO: VIRALNA SNIMKA 'Pale listiće ljudi koji su glasali za mog oca, potkopavaju ga!: I Trumpov sin širi lažne vijesti

Mnogi drugi "dokazi" o izbornoj prevari pokazali su se lažnima. Facebook je tako jučer uklonio grupu Stop the Steal koja je u manje od 24 sata skupila 350.000 članova. Grupa je uklonjena jer su se na njoj širile lažne vijesti o prevarama na izborima. 

Isto tako, Trumpovi pristaše su tvrdili i da je nakon zatvaranja birališta netko dopremio kutiju s glasovima u Detroitu. Problem je u tome što je snimka prikazivala snimatelja koji na kolicima vozi kofer s opremom.

Predsjednik Trump još od proljeća priča o tome da će "ga na izborima pokrasti", a jučer je izjavio "da su sve što želi pošteni izbori". 

- Na taj način pobjeđuje Amerika. Na kraju ću ja pobijediti, imam puno dokaza da sam pokraden. Čuli smo puno horor-priča i ne smijemo dopustiti ovu sramotu. Nadam se da će istina izaći na vidjelo i to vrlo skoro - tvrdio je jučer Trump. 

Idi na 24sata

Komentari 41

  • Hiroo_Onoda 08.11.2020.

    danyyyy, nije Amerika Zaprešić ili Samobor da bi se prebrojilo od zatvaranja pa do ponoći. SAD ima 50 država i preko 290 miliona stanovnika.

  • POTPEC 07.11.2020.

    Ovi republikanci su očito polagali završne ispite pred Plenovićem i komisijom HDZ.  SVI, ama baš SVI su lopovi,kriminalci i ostalo, ALI MI NISMO......

  • 07.11.2020.

    pobjedit će ako će glasat dijaspora

Komentiraj...
Vidi sve komentare