To je to što me zanima!

Kako na maturu? A i B razina odvojene, nosite svoju kemijsku

MJERE ZA DRŽAVNU MATURU Državna matura polagat će se prema novim uputama HZJZ-a, koji će objaviti i posebne upute za ljetni rok za maturante u samoizolaciji
Vidi originalni članak

Kod nas je ‘Operacija Barbarossa’. Na prvi ispit dolazi nam 320 maturanata. Njih 30-ak treba pisati u odvojenim prostorijama, a tu su i osnovci iz oštećenih škola, kaže nam Zlatko Stić, ravnatelj Prirodoslovne škole Vladimira Preloga u Zagrebu.

POGLEDAJTE VIDEO: Učenici su se vratili u školu 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U ponedjeljak, 8. lipnja, počinje polaganje ispita ovogodišnje državne mature. Maturanti ovaj petak završavaju s nastavom, a HZJZ je jučer objavio i upute za polaganje državnih matura u pojačanim epidemiološkim uvjetima.

U slučaju škole Vladimira Preloga, kaže nam ravnatelj Stić, “spašava” ih to što imaju dvije zgrade, pa će u jednoj biti osnovci, a u drugoj će se polagati matura. Računa da će biti korištene 52 prostorije, uz sve laboratorije i nastavničke sobe.

PRVI ONLINE ESEJ Ministarstvo: Oni koji se nisu uspjeli prijaviti, imaju još šanse

Prema preporukama HZJZ-a, A i B razina trebaju se polagati u odvojene dane, što je već i predviđeno kalendarom polaganja Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja. Time će se smanjiti gužva u školama, ali i u javnom prijevozu. Razmak među maturantima mora biti dva metra, prije dolaska si moraju izmjeriti temperaturu, ruke moraju dezinficirati i na ulasku i na izlasku, a prostorija u kojoj polažu mora se provjetriti pola sata. Ove godine kemijske olovke maturanti trebaju donijeti sami, a smjet će imati i vodu te grickalice.

'ZOVITE CARNET' Što ćemo sad? Maturanti se ne mogu ulogirati u probni esej

Novost je to što se očito odustalo od ideje da maturanti koji će biti u samoizolaciji državnu maturu pišu tek najesen. Naime, HZJZ navodi da će objaviti posebne upute za njih.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare