To je to što me zanima!

'Kao što smo i govorili, Stožer je radio s ciljem zaštite građana'

Vlada RH i Stožer civilne zaštite na temelju Zakona koji je donio Sabor, djelovali su u skladu sa Ustavom, rekao je Andrej Plenković, a prokomentirao je i Zakon o najmu stanova
Vidi originalni članak

Ustavni sud odlučio je kako je Stožer civilne zaštite djelovao u skladu s Ustavom, a toga se dotakao i premijer Andrej Plenković.

ODLUKA USTAVNOG SUDA Mjere stožera su zakonite, ali zabrana rada nedjeljom nije bila u suglasnosti s Ustavom

- Kao što smo i govorili sve ovo vrijeme, Vlada RH i Stožer civilne zaštite na temelju Zakona koji je donio Sabor, djelovali su u skladu sa Ustavom. Ono što je najvažnije, djelovali su nakon proglašene epidemije u RH sa ciljem zaštite zdravlja hrvatskih građana - rekao je Plenković.

VIDEO Ustavni sud u tajnosti odlučivao o mjerama Stožera, nisu svi suci bili jednoglasni u odlukama

Rekao je kako još mora proučiti odluku Ustavnog suda, a dotakao se i njihove odluke o Zakonu o najmu stanova. Ustavni sud smatra kako je država u osiguranju vlasničkih prava najmodavaca prevelik teret prebacila na zaštićene najmoprimce:

REAKCIJE NAKON ODLUKE SDP: ‘Sjena sumnje visi nad odlukom Ustavnog suda‘; Bačić: 'Mjere su imale legitiman cilj'

- To je jedna vrlo kompleksna problematika u kojoj nikad nema rješenja u kojem su svim zadovoljni. Naša je Vlada u prošlom mandatu pokušala iznaći rješenje. Koliko ja razumijem, Ustavni sud smatra da je prevelik teret stavljen na leđa zaštićenih najmoprimaca. Nastojat ćemo dobro proučiti što je Ustavni sud kazao onda vidjeti kako dalje postupiti sa tim zakonom.

Idi na 24sata

Komentari 48

  • Habsburška Nizozemska 15.09.2020.

    Sanader Light se brine o nama.

  • bruno733 14.09.2020.

    Stozer radi izrizito u vasu korist. Koji si ti lazljivac i egoman Plenkovicu. Ti i sportas. Ti si sigurno bio ona saka jadi klju su tukli u skoli pa sad ti vracas narodu. Cijela vlada korumpirana vreca jadnika. Rijetki su ti posteni i ljudi koje se moze drzati za rijec. Nikad jadnija Hrvatska nije bila nego sada. I za to je vasa kriminalna organizacija kriva.

  • 14.09.2020.

    Stožer je trebalo popuniti i sposobnim poduzetnicima, ali onim pravim, a ne ko neki od župana i slični njima , koji su stečajevima ugasili svoje firme da bi prevarili vjerovnike i dobavljače, Zakaj to tipkam, pa zato kaj su prije svake mjere trebali napraviti izračun koga sve budu upropastili , a koliko budu time pomogli ljudima da prežive.

Komentiraj...
Vidi sve komentare