To je to što me zanima!

Kaos nakon Savjeta: Burilovića pitali za auto i cijepljenje preko reda, naljutio se i pobjegao

Predsjednik Savjeta Sveučilišta u Zagrebu otkrio je kako je Miljenko Šimpraga podnio ostavku na mjesto vršitelja dužnosti dekana Filozofskog, a novog dekana FFZG bi trebao imati do ljeta
Vidi originalni članak

Nakon sjednice Savjeta zagrebačkog sveučilišta koja je trajala šest i pol sati, oglasio se i predsjednik tog tijela, koji je ujedno i čelnik HGK, Luka Burilović te otkrio kako je rektoru Damiru Borasu naloženo da u roku od 30 dana sazove sjednicu Senata Sveučilišta u Zagrebu.

Prisjetimo se, brojni članovi Senata nezadovoljni su radom rektora te ga žele opozvati, a potrebno je skupiti većinu koja se sastoji od barem 36 ruku.

FARAON NA PODU Protiv Borasa je 30 senatora, treba ih 36 - je li to njegov kraj?

Burilović je otkrio kako je Miljenko Šimpraga podnio ostavku na vršitelja dužnosti dekana Filozofskog fakulteta. Burilović je priznao da stanje na Filozofskom nije dobro te rekao kako bi se do ljeta trebao izabrati dekan, a potom se dotakao prijave za seksualna zlostavljanja na Sveučilištu:

ISPOVIJEST STUDENTICE FILOZOFSKOG 'Profesor me grubo uhvatio za ruku na parkingu i prijetio mi'

- Mi smo dali jasno do znanja, želimo reći da je svako takvo zlostavljanje ljudski, etički i moralno neprihvatljivo.

POGLEDAJTE VIDEO: Burilović daje izjave

Na pitanje je li Boras na sjednici dignuo glas i viknuo da je ovo njegovo Sveučilište, Burilović je odgovorio negativno, a dotakao se i situacije prorektora Čovića:

OBRAČUN NA SVEUČILIŠNOM SAVJETU Borasu pale 2 najveće spletke, hodnikom odzvanjala dernjava: 'Ovo je moje Sveučilište!'

- Ja mogu reci da je danas ova sjednica na kojoj je po statutu nazočan Boras. Predsjednik sam ja, sjednica je išla po točno određenom redu. Nije bilo nikakvih povišenih tonova. Donijeli smo zaključak da se na sljedeću sjednicu stručne službe dostave popis svih osoba starijih od 70 godina da vidimo njihov radni status na sastavnicama Sveučilišta. Mi ne znamo koliko je tih osoba. I da nam isto tako, nakon što nam dostave, pojasne o svakoj osobi kakav je status.

Nije htio odgovoriti na pitanje treba li Boras otići, a rekao je kako su tražili osnivanje posebnog tijela koje će pomagati vezano za etički kodeks.

Na pitanje o automobilu kojeg vozi, BMW petici čija bi vrijednost mogla biti čak oko milijun kuna, potvrdio je kako je to automobil kojeg on koristi, ali je i rekao kako je informacija o vrijednosti potpuno netočna. 

- Auto je na najam, nemamo račune. Nismo ga platili - rekao je čelnik HGK.

'MNOGI BRANITELJI SU RIZIČNO PA ČEKAJU' Šef HGK: Bio sam u rovu, cijepio sam se jer sam rizična skupina; Udruga: To je neprimjereno!

Nakon pitanja o cijepljenju preko reda, što je Burilović ranije opravdavao time da je visoko rizična skupina i hrvatski branitelj, Luka Burilović ljutito je otišao.

 

Idi na 24sata

Komentari 226

  • lopov12 19.02.2021.

    Ma teška mafijoza. To vozi od novaca sa kojom je prodao dio zgrade u Sheratonu. Takve sve treba maknu sa ovakvih pozicija. On bio u rovu....di si ti bio dok su se drugi očevi borili za ovu Hrvatsku i stradali i oboljele. A kurčiš se.

  • max2017 14.02.2021.

    dvorske spletke,kubanja,podvale,kleptokracije i devijantnih likova do čudovišnih razmjera........tko ih nebi volio?.....

  • p i j e v a c 13.02.2021.

    maknite konačno te likove i uhljebe i postavite ljude bez repova, stručne i sposobne

Komentiraj...
Vidi sve komentare