To je to što me zanima!

Kaos u Karlovcu: Krdo divljih svinja zalutalo u centar grada

Izbezumljeni građani vidjeli su vepra na potezu od crkve u Novom Centru kako juri cestom prema Luščiću. U svom trku uletio je u tiskaru i proletio kroz izlog trgovine
Vidi originalni članak

Nekoliko divljih svinja dolutalo je u srijedu u središte Karlovca i uznemirilo građane. Nakon brojnih uznemirenih poziva građana na noge su se digli policija,lovci i veterinari. 

Veprovi su oko 10 sati najprije viđeni u Novom Centru nakon čega su produžili na gradsku tržnicu. S tržnice su projurili u gradske četvrti Grabrik i Luščić. Uznemireni građani nazivali su Centar 112 i policiju i javljali im da su se divlje svinje pojavile na prometnicama, dvorištima, dok je jedan mladi vepar ušao u kafić Land u Grabriku, a krmača u tiskaru MB na Luščiću. 

- Sjedio sam za šankom i pio kavu. Najednom je nešto snažno udarilo u vrata. Vrata su se otvorila i u kafić je ušao mladi vepar i stao nasred kafića. Nisam mogao vjerovati svojim očima. Nekoliko sekundi je stajao i gledao. Vidio je otvorena vrata skladišta i ušao unutra. Odmah smo zatvorili vrata i pozvali policiju. - kazao je policajac Drago Škrtić (39) koji je bio gost kafića Land u Grabriku.

Do dolaska lovaca vepra je osiguravala policija. Zajedničkim snagama su policajac i lovci vezali živahnog veprića teškog oko 40 kg i iznijeli ga iz skladišta kafića, a kako doznajemo svinja je naknadno uginula. 

U međuvremenu je krmača od stotinjak kila preskočila obližnju ogradu, pretrčala vrlo prometnu cestu u Senjskoj ulici i kroz prozor uletjela u MB tiskaru u Luščiću. Skočila je kroz staklo i ušla u tiskaru prilikom čega se porezala. Nekoliko je trenutaka dezorijentirano trčala po tiskari nakon čega je probila staklena vrata i istrčala van. Djelatnici tiskare su ostali u šoku, a samo srećom nitko nije ozlijeđen jer nikog nije bilo u prostoriji u koju je krmača uletjela.

- Sjedio sam sa strankom za stolom u uredu. Iz susjedne prostorije sam čuo prasak i pomislio da je djelatnici pala reklama. No, ubrzo sam u svom uredu ugledao ogromnu krmaču koja je stala kod polica s kalendarima. U čudu sam gledao u životinju, a stranka se toliko preplašila da se rasplakala. Neko vrijeme se krmača meškoljila kraj polica kada smo ja i stranka istrčali van. Krmača je pojurila na vrata, razbila staklo i pobjegla. Još je neko vrijeme nekontrolirano trčala po dvorištu i udarala o zidove nakon čega je otišla u pravcu Švarče - priča Vladimir Maraković, vlasnik tiskare.

Policajci su krmaču sustigli u obiteljskom dvorištu na Luščiću. Jedan službenik upucao ju je pištoljem i usmrtio. Meso će poslati na analizu u Zagreb, a ukoliko bude ispravno raspodijelit će se među lovcima lovačkog društva 'Dubovac'.

U Centru 112 smatraju da su veprove iz šume potjerali u grad berači kestena iz obližnje šume Kozjače. 

Idi na 24sata

Komentari 128

  • _petra_ 18.10.2012.

    bezveze nisu sigurno sisle u grad

  • mačkica5 18.10.2012.

    kao da su ljudožderi došli u grad a ne svinje,kao ljubitelj životinja neću reći što mislim jer bi me izbrisali

  • dulama1 18.10.2012.

    to je mučenje životinja!iskusni lovci uz pomoč jakih snaga sredili malog vepriča! bit če gulaša!

Komentiraj...
Vidi sve komentare