Obavijesti

News

Komentari 128

Kaos u Karlovcu: Krdo divljih svinja zalutalo u centar grada

Kaos u Karlovcu: Krdo divljih svinja zalutalo u centar grada
10

Izbezumljeni građani vidjeli su vepra na potezu od crkve u Novom Centru kako juri cestom prema Luščiću. U svom trku uletio je u tiskaru i proletio kroz izlog trgovine

VIDEO

Nekoliko divljih svinja dolutalo je u srijedu u središte Karlovca i uznemirilo građane. Nakon brojnih uznemirenih poziva građana na noge su se digli policija,lovci i veterinari. 

Veprovi su oko 10 sati najprije viđeni u Novom Centru nakon čega su produžili na gradsku tržnicu. S tržnice su projurili u gradske četvrti Grabrik i Luščić. Uznemireni građani nazivali su Centar 112 i policiju i javljali im da su se divlje svinje pojavile na prometnicama, dvorištima, dok je jedan mladi vepar ušao u kafić Land u Grabriku, a krmača u tiskaru MB na Luščiću. 

- Sjedio sam za šankom i pio kavu. Najednom je nešto snažno udarilo u vrata. Vrata su se otvorila i u kafić je ušao mladi vepar i stao nasred kafića. Nisam mogao vjerovati svojim očima. Nekoliko sekundi je stajao i gledao. Vidio je otvorena vrata skladišta i ušao unutra. Odmah smo zatvorili vrata i pozvali policiju. - kazao je policajac Drago Škrtić (39) koji je bio gost kafića Land u Grabriku.

Do dolaska lovaca vepra je osiguravala policija. Zajedničkim snagama su policajac i lovci vezali živahnog veprića teškog oko 40 kg i iznijeli ga iz skladišta kafića, a kako doznajemo svinja je naknadno uginula. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U međuvremenu je krmača od stotinjak kila preskočila obližnju ogradu, pretrčala vrlo prometnu cestu u Senjskoj ulici i kroz prozor uletjela u MB tiskaru u Luščiću. Skočila je kroz staklo i ušla u tiskaru prilikom čega se porezala. Nekoliko je trenutaka dezorijentirano trčala po tiskari nakon čega je probila staklena vrata i istrčala van. Djelatnici tiskare su ostali u šoku, a samo srećom nitko nije ozlijeđen jer nikog nije bilo u prostoriji u koju je krmača uletjela.

- Sjedio sam sa strankom za stolom u uredu. Iz susjedne prostorije sam čuo prasak i pomislio da je djelatnici pala reklama. No, ubrzo sam u svom uredu ugledao ogromnu krmaču koja je stala kod polica s kalendarima. U čudu sam gledao u životinju, a stranka se toliko preplašila da se rasplakala. Neko vrijeme se krmača meškoljila kraj polica kada smo ja i stranka istrčali van. Krmača je pojurila na vrata, razbila staklo i pobjegla. Još je neko vrijeme nekontrolirano trčala po dvorištu i udarala o zidove nakon čega je otišla u pravcu Švarče - priča Vladimir Maraković, vlasnik tiskare.

Policajci su krmaču sustigli u obiteljskom dvorištu na Luščiću. Jedan službenik upucao ju je pištoljem i usmrtio. Meso će poslati na analizu u Zagreb, a ukoliko bude ispravno raspodijelit će se među lovcima lovačkog društva 'Dubovac'.

U Centru 112 smatraju da su veprove iz šume potjerali u grad berači kestena iz obližnje šume Kozjače. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 128
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!