To je to što me zanima!

Kapetan Dragan: 'Stavili su mi lisice, to je čisto ponižavanje!'

Dragan Vasiljković, poznat kao kapetan Dragan izašao je iz Lepoglave u subotu. Za Kurir je rekao da mu hrvatski policajci nisu dali na toalet, nisu htjeli upaliti grijanje i da je bio diskriminiran
Vidi originalni članak

Ratni zločinac Dragan Vasiljković (65) poznatiji kao kapetan Dragan, pušten je iz lepoglavskog zatvora u subotu ujutro i potom protjeran iz Hrvatske. 

Vasiljkovića su u Lepoglavi u ranim jutarnjim satima preuzeli policajci koji su ga prebaciti do graničnog prijelaza Bajakovo gdje je oko 9,30 sati protjeran iz Hrvatske temeljem rješenja sa zabranom ulaska i boravka na području Europskog gospodarskog prostora u trajanju od 20 godina.

'To je bilo čisto ponižavanje' 

Vasiljković je za Kurir ispričao da su ga zatvorski čuvari probudili u pet ujutro, rekli mu da se obuče i da je slobodan. 

ZLOČINAC NA SLOBODI Naredbe krvnika: 'Kad mlatite Hrvate, radite to kako treba!'

- Onda su mi vezali ruke lisicama, zamislite, stavljaju mi lisice kada me oslobađaju, to je bilo čisto ponižavanje - rekao je za Kurir. 

Ispričao je i da je u kombiju kojim su ga vozili na granicu bilo hladno te da čuvari nisu htjeli upaliti grijanje. 

- Više od pet sati bio sam u tankoj košulji, mislio sam da ću dobiti upalu pluća - tvrdi. Vasiljković je ispričao i da čuvari nisu htjeli kupiti "nešto toplo" na benzinskoj i nazvao ih je primitivnima. Za Kurir je rekao i kako mu nisu dali da ode na zahod, nego tek kada su došli na granični prijelaz su ga pustili da obavi nuždu. 

Dodao je i kako mu je zabranjen ulazak u Hrvatsku idućih 20 godina te da je napisao knjigu koju će uskoro objaviti, a u kojoj je opisao sve što je proživio. 

- To je najgore mjesto na svijetu, gdje su pripadnici jednog naroda toliko diskriminirani u odnosu na drugi narod, kao što su Srbi diskriminirani u Lepoglavi - požalio je. Rekao je i da je osuđen na "časnu hrvatsku riječ" te da postoji više od 60 slučajeva kao što je njegov u kojima ne postoje optužujući dokazi. 

I PROTJERALI IZ HRVATSKE Ratnog zločinca Kapetana Dragana pustili iz Lepoglave

Ispričao je i da je bio u Lepoglavi bio u izolaciji "sve do kraja", no da je ilegalno dobivao srpske novine te da je imao i ilegalni telefon. 

Osuđen zbog ratnog zločina u Kninu i Glini 

Podsjetimo, Vasiljković je pravomoćno osuđen na 13,5 godina zatvora zbog ratnog zločina u Kninu i Glini tijekom Domovinskog rata.

Na suđenju je dokazano da je kao zapovjednik Jedinice za posebne namjene u sastavu paravojnih srpskih postrojbi, odnosno zapovjednik Nastavnog centra za obuku pripadnika specijalnih postrojbi Alfa, postupao protivno odredbama Ženevske konvencije.

Tako je tijekom lipnja i srpnja 1991. u zatvoru na kninskoj tvrđavi mučio, zlostavljao i usmrćivao zarobljene pripadnike hrvatske vojske i policije. Isto tako je i tijekom srpnja 1991. godine u Glini, u dogovoru sa zapovjednikom tenkovske jedinice JNA, izradio plan napada na tamošnju policijsku postaju te prigradsko naselje Jukinac, sela Gornji i Donji Viduševac, a potom i njihovo zauzimanje.

Za vrijeme napada oštećeni su i uništeni civilni objekti, stanovništvo natjerano na bijeg, pljačkana imovina te ubijeni i ranjeni civili od kojih i jedan strani novinar.

Idi na 24sata

Komentari 217

  • Tomislav 57 07.04.2020.

    Super, sad je slobodan i neka se zaposli u srbiji kao trener golfa!! Mozda bude imao placu 350 Euro! A to sto si branio jugoslaviju i ratovao protiv Hrvatske je isto kao sto su Turci branili Otomansko carstvo! Bog je veliki tako da ima rijesenje i za tebe mali dragane!

  • 30.03.2020.

    Gdje je onaj Ferguson koji je bio parkiran pored maksimirskog stadiona...?

  • gudin 29.03.2020.

    Kako on nije smio ratovati protiv Hrvatske tako isto nisu smili Hrvati ratovati u BiH i jedni i drugi su jednako krivi samo za mnoge su samo Srbi krivi

Komentiraj...
Vidi sve komentare