To je to što me zanima!

Kaptol zavijen u crno: 'Bili su to radišni i dobri ljudi. U šumi su ih našli Ivičini sinovi, u šoku su...'

Očevid nesreće još uvijek traje, neslužbeno mogu reći da će biti obdukcija tijela nakon koje bi mogli doći do nekih spoznaja, jer u pitanju je šuma, šumska cesta, a u blizini nije bilo očevidaca, rekao je glasnogovornik
Vidi originalni članak

Kaptol, malo mjesto nedaleko od Požege u podnožju Papuka zavijen je u crno. U jednom danu poginula su dvojica mještana koja su u četvrtak u poslijepodnevnim satima pošla u šumu po ogrjevno drvo. Tuga i nevjerica je među stanovnicima, koji nerado pričaju o nesreći, ali iskreno žale za Ivom (74) i Ivicom Vidačićem (52).

- Bili su to radišni ljudi, jako dobri sumještani koji su gledali svoga posla. Nemamo riječi opisati iznenađenje nakon što smo čuli za tragediju – rekli su u Kaptolu.

Cijela obitelj je na okupu u djedovoj kući u središtu Kaptola. U tuzi su i nevjerici, nespremni za bilo kakav razgovor.

PREVRNULI SE U ZAVOJU Mještani Kaptola u šoku: Otac i sin išli po drva u šumu i poginuli

- Ni mi ne znamo što se zaista dogodilo, samo znamo da njih više nema – rekli su uplakani članovi obitelji i ispričali se što nisu u stanju nešto više reći.

Niti policija nema više informacija o tome što se zaista dogodilo. Slažu mozaik cijelog događaja.

- Očevid nesreće još uvijek traje, neslužbeno mogu reći da će biti obdukcija tijela nakon koje bi mogli doći do nekih spoznaja, jer u pitanju je šuma, šumska cesta, a u blizini nije bilo očevidaca – rekao je Goran Matijević, djelatnik za odnose s javnošću PU Požeško slavonske.

Ivica Vidačić, umirovljeni je policajac, otac je četvero djece. Najstarija kćer je tek završila srednju školu, dvojica sinova su srednjoškolci, a najmlađa kćer je učenica četvrtog razreda osnovne škole. Ivo, njegov otac, imao je trojicu sinova, Ivica i njegov brat živjeli su u Kaptolu, a jedan mu je sin u Kanadi. Obitelj je uglavnom živjela od poljoprivrede.

TRAGEDIJA KRAJ POŽEGE Sletjeli traktorom i poginuli: U šumi smrtno stradali otac i sin

Policija još uvijek utvrđuje i tko je javio Službi 112 za nesreću, mada mještani pričaju da su na mjesto nesreće došli Ivičini sinovi, koji su zatekli mrtvog oca i djeda.

- Tu informaciju ne možemo potvrditi – rekao je Goran Matijević, osim da je u četvrtak 24. rujna 2020., u razdoblju od 13.30 do 14 sati, u šumi nedaleko mjesta Golo Brdo (općina Kaptol), na nerazvrstanoj šumskoj cesti, iz neutvrđenih razloga došlo je do slijetanja poljoprivrednoga traktora marke IMT požeških registarskih oznaka, sa pridodanim neopterećenim priključnim vozilom s ceste u šumu, te prevrtanja traktora kojom prilikom su smrtno stradali 52-godišnjak i 74-godišnjak koji su se na istom prevozili – stoji u policijskom priopćenju.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Samantha 25.09.2020.

    Tragedija...uzas...sucut obitelji. Otac mi je na isti nacin poginuo prije 8g...tada tek napunio 40godina dva dana prije nego li je poginuo...isto neobjasnjive okolnosti...tuga.

  • MightyRavendark 25.09.2020.

    Znam da se na traktoru nesreće događaju i sam sam ga vozio natovaren po teškim terenima i uzbrdicama, ali mi nije jasno kako su ovi uspjeli sletiti na onako širokom, ravnom i dobrom makadamskom putu i to još nenatovareni...

Komentiraj...
Vidi sve komentare