To je to što me zanima!

Karlovački policajci uhitili niz krijumčara migranata, jedan im je bježao vozilom pa 'nestao'

U jednom slučaju na području Karlovca, vozač se unatoč svjetlosnim i zvučnim signalima policijskih službenika nije zaustavio, već se vozilom dao u bijeg
Vidi originalni članak

U sedam odvojenih slučajeva na području Policijske uprave karlovačke, dana 14. i 15. prosinca, policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija spriječili su krijumčarenje više stranih državljana.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, policijski službenici Policijske uprave karlovačke proveli su kriminalistička istraživanja nad sedmero muškaraca i jednom ženom starosti između 22 i 70 godina, državljanima Ukrajine, Belgije, Njemačke, Italije i nad državljaninom Sirije s dozvolom boravka u Njemačkoj, koje se sumnjiči da su prevozili strane državljane koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

ČETIRI ODVOJENA SLUČAJA Krijumčar ilegalnim migrantima napao policajca kod Vojnića

U jednom slučaju na području Karlovca, vozač se unatoč svjetlosnim i zvučnim signalima policijskih službenika nije zaustavio, već se vozilom dao u bijeg. U trenutku kad se policijskim službenicima koji su ga pokušavali zaustaviti izgubio iz vida, zaustavio je vozilo i pobjegao u nepoznatom smjeru. Za vozačem se intenzivno traga, a u vozilu je zatečeno više stranih državljana.

MINISTAR BOŽINOVIĆ 'Policija ove godina uhitila 1681 krijumčara migrantima'

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su svi osumnjičenici iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta, od kojih su četvero njih već imali potvrde o registraciji dok su svi ostali strani državljani izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnu zaštitu.

UHITILI SU GA Mladić (21) iz Litve kod Našica švercao migrante: U kombiju mu našli ljude bez dokumenata

Nadležnom državnom odvjetništvu protiv svih osumnjičenih osoba podnijete su kaznene prijave.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare