To je to što me zanima!

Kasni li nalaz Komore socijalnih radnika u slučaju Nikoll zbog administracije ili nečeg drugog?

Hrvatska s nestrpljenjem čeka rezultate stručnog nadzora Komore socijalnih radnika vezane uz slučaj preminule Nikoll (2) koja je podlegla ozljedama nakon majčinih udaraca šakama
Vidi originalni članak

Nalaz o slučaju za koji pitate još nije gotov. Kada bude prvo se rezultati šalju u resorno Ministarstvo, a tek onda se informira javnost preko medija, kažu nam u Komori socijalnih radnika. 

SLUČAJ DJEVOJČICE (2) Stručni nadzor psihologinja iz Nove Gradiške: Sve su odradile kako treba, u skladu s mjerama
Hrvatska s nestrpljenjem čeka rezultate stručnog nadzora Komore socijalnih radnika vezane uz slučaj preminule Nikoll (2) koja je podlegla ozljedama nakon majčinih udaraca šakama. Nikoll je postala simbol svih propusta sustava i društva , loših zakona ili zakona koji se ne primjenjuju kako treba. Tko je napravio propust, da l ga je bilo, reći će upravo Komora socijalnih radnika.

Jučer smo tijekom dana dobivali oprečne informacije iz ‘socijalnih’ izvora pa su nam tako upućeno govorili kako je nalaz gotov ali da on mora proći i kroz Povjerenstvo komore. S druge strane iz same komore govore kako nalaz nije niti gotov. Nitko ne bi niti postavljao pitanje oko nalaza da nisu svi najavljivali da će nalaz biti predan u Ministarstvo socijalne skrbi u utorak.

TUGA ZA MALENOM NIKOLL Udomitelji curice nosili njenu sliku u suzama. Župnik: 'I sam Bog je zaplakao nad tim bićem'

Radi li se o klasičnoj dugotrajnoj proceduri unutar hrvatskih institucija ili nalaz kasni iz nekih drugih razloga za sada nije poznati. Za pojašnjenje smo pokušali dobiti predsjednika Hrvatske komore socijalnih radnika Antun Ilijaš, no nije odgovarao na naše pozive.
Svoje mišljenje o slučaju koji je potresao Hrvatsku već je objavila Hrvatska psihološka komora.

- Psihologinje nad čijim je radom proveden izvanredni stručni nadzor su tijekom nadzora surađivale i otvoreno govorile o slučaju i dale na uvid svu dokumentaciju vezanu uz slučaj predmetne obitelji. Uvidom u brojnu dokumentaciju i razgovorom tijekom stručnog nadzora utvrđeno je kako su psihologinje obavljale poslove psihologa u Centru za socijalnu skrb u skladu sa Standardima rada psihologa u socijalnoj skrbi i donesenim mjerama Centra za socijalnu skrb - navodi se među ostalim u priopćenju Hrvatske psihološke komore.

ČEKAJU REZULTATE NADZORA 'Kolegica ne vidi da je napravila propust'. Socijalna radnica više neće raditi na odjelu za djecu

Socijalna radnica Nela Pamuković (56) koja već 30 godina radi u sustavu nakon objave odluke da Centar za socijalnu skrb iz Nove Gradiške nije napravio propuste, za 24sata pojasnila je odluku:

“Zakon je takav da kada se roditeljima oduzme dijete, sud dijete daje na udomljenje. Roditelji tada dobivaju priliku da pokušaju u roku od dvije godine posložiti život. U konkretnom slučaju to se načelno i dogodilo jer je otac radio u Njemačkoj, radili su na obitelji, podigli dom i dobili još dvoje djece. Po tom pitanju nije bilo prepreka da se dijete ne vrati roditeljima...”

Idi na 24sata

Komentari 31

  • vaterland 21.04.2021.

    jasno je jedno da tite nije smijelo bit izručeno ubojici u ruke a dali je njih pet odlučivalo ili jedan krivi su i nikad više rad sa dicom a što više nadosiranja sa avokatima i zakonima samo gore za ruge ustanove narod uzima pravdu u svoje ruke.

  • blatan sokak 21.04.2021.

    Kao i sve ostalo, usklađuju se priče, gubi se dokumentacija i na kraju nitko neće biti kriv jer su svi upleteni.

  • LinoČoko_ 21.04.2021.

    Ne očekujemo da će u nalazu pisat da je bilo tko od odgovornih iz centra pogriješio. Izjave da su odradili sve kako triba su vrlo zabrinjavajuće.To znači da su u opasnosti sva djeca o kojoj oni odlučuju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare