To je to što me zanima!

Kaštela imaju najbolje roštilj- majstore u cijeloj Dalmaciji!

Posjetitelji u Zadru su se mogli okušati u raznim nagradnim natjecanjima i osvojiti nagrade partnera roštiljade. Nakon Zadra borba za Zlatni ćevap nastavlja se 28.5. u Umagu gdje nas očekuje sraz Istre i Primorja
Vidi originalni članak

Prošle subote se u Zadru roštiljalo s najljepšim pogledom na svijetu, a miomirisi pečenog mesa na rivu su privlačili kako Zadrane i Zadranke tako i turiste koji su šetali uz more između rimskog Foruma i Morskih orgulja. Okupljene koji su na ugodnih 26 stupnjeva pijuckali hladno pivo ili gemišt te papali sočno meso s roštilja i ukusne priloge, zabavljala je zadarska funky grupa Synthetica band.

Uz šum mora nešto prije podne okupilo se pet ekipa iz Dalmacije s nadom da će upravo oni izboriti putovanje u Zagreb na finale jubilarnog 5. Prvenstva Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec, a neki od njih su već više puta iskusili borbu u finalu: - Priprema je jako važna jer marinada određuje okus. Mora se paziti na omjer papra i domaćeg luka, vatra mora biti dobra, a mi tradicionalno ložimo lozu, maslinu i nešto bukve. Drveni ugljen dodamo samo radi održavanja žara. Vatra mora biti jaka, ali meso se prži sa strane, na laganom žeru. Vrlo je važna i kvaliteta mesa, a Pikovo je najbolje. Kako u našem timu imamo izvrsnog kuhara Branka Šegića te smo vježbali svakog vikenda, mi smo spremni. - kazao nam je Mladen Šare (64). On zna o čemu govori budući da je njegova ekipa “Berekini” iz Zadra već tri puta pobijedila na zadarskom dijelu Prvenstva Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec, a ove godine su nastupili u pomlađenom sastavu. Na njihovu žalost, apsolutna pobjeda za ulazak u finale jubilarnog petog prvenstva Zlatnog ćevapa u Zadru ove subote im je izmakla te su se morali zadovoljiti s trećim mjestom na koje ih je dovelo 138 osvojenih bodova.

Pobjedu su odnijeli “Gušti Zagore” Ivice Šege-Leke iz Kaštela s osvojena 164 boda. Gastro sud u sastavu Dario Lide (Majstor kuhar), Marko Lučić (Pik Vrbovec) i Tea Habazin (Kotanyi) složili su se da je za pripremu roštilja jako važno doziranje začina, a upravo je to i ovaj put najviše presudilo kod ocjenjivanja. Da li će im prezentirana vještina u Zadru biti dovoljna da budu najbolji i na nacionalnoj razini pokazat će finale u Zagrebu 18. lipnja, na kojem će “Gušti Zagore” odmjeriti svoje kulinarske vještine s pobjednicima osječkog natjecanja, Valpovačkim kotlićem te ostalim pobjednicima regionalnih natjecanja koja slijede 28.5. u Umagu, 4.6. u Jastrebarskom te 5.6. u Zagrebu. Drugo mjesto zauzela je zadarska ekipa “Tim Pajdo” Jakova Gospića sa 143 boda, a na četvrtom mjestu sa 134 boda su “Četiri duje u briškuli” Dražena Botice iz Gornjeg Karina. “Pajdaši” Ivice Vuralije iz Benkovca su posljednji sa 113 osvojenih bodova.

Osim što su mogli promatrati napeto natjecanje, uživati u hladnom Karlovačkom pivu ili gemištu Jamnice i graševine Vina Belje, sočnim Volim roštilj grill delicijama Pika Vrbovca uz ukusne priloge kao što su svježe salate s Kiskom, President mladi kajmak, Zvijezda ketchup i ajvar, Kotanyi umaci i grilane Fridrih gljive, posjetitelji su imali priliku izbliza pogledati popularni SUV Dacia Duster, postati Iskonovac, sami se okušati u roštiljanju ili u nagradnim igrama u kojima su mogli osvojiti vrijedne nagrade partnera roštiljade. Veliku pozornost privukla je popularno zvana OlimPIKijada vrsta triatlona na kojem su timovi morali pokazati vještine u pikadu, odnijeti prazne kašete i sastaviti slagalicu. Slijedile su utrka s gajbama Jamnice, Karlovačko slalom s tacnama, Dacia kviz, Iskon tombula te Kisko gastro-pogađalica u kojoj su se trebale prepoznati četiri vrste octa. Bila je tu i Roštilj-akademija u kojoj je Dario Lide iz kulinarskog studia Majstor kuhar podijelio korisne savjete za roštiljanje pripremajući ukusne roštilj-delicije na Delimano roštiljima, a program koji je vodio neumorni Frano Ridjan završio je natjecanjem predstavnika timova u pranju roštilja Permetalom.

Nakon Zadra borba za Zlatni ćevap nastavlja se 28.5. u Umagu gdje nas očekuje sraz Istre i Primorja.

Prijave za natjecanje u Jastrebarskom još uvijek su u tijeku, a za više informacija posjetite www.24sata.hr/zlatnicevap.     

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare