Obavijesti

News

Komentari 0

Kaštela imaju najbolje roštilj- majstore u cijeloj Dalmaciji!

Kaštela imaju najbolje roštilj- majstore u cijeloj Dalmaciji!
5

Posjetitelji u Zadru su se mogli okušati u raznim nagradnim natjecanjima i osvojiti nagrade partnera roštiljade. Nakon Zadra borba za Zlatni ćevap nastavlja se 28.5. u Umagu gdje nas očekuje sraz Istre i Primorja

VIDEO

Prošle subote se u Zadru roštiljalo s najljepšim pogledom na svijetu, a miomirisi pečenog mesa na rivu su privlačili kako Zadrane i Zadranke tako i turiste koji su šetali uz more između rimskog Foruma i Morskih orgulja. Okupljene koji su na ugodnih 26 stupnjeva pijuckali hladno pivo ili gemišt te papali sočno meso s roštilja i ukusne priloge, zabavljala je zadarska funky grupa Synthetica band.

Uz šum mora nešto prije podne okupilo se pet ekipa iz Dalmacije s nadom da će upravo oni izboriti putovanje u Zagreb na finale jubilarnog 5. Prvenstva Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec, a neki od njih su već više puta iskusili borbu u finalu: - Priprema je jako važna jer marinada određuje okus. Mora se paziti na omjer papra i domaćeg luka, vatra mora biti dobra, a mi tradicionalno ložimo lozu, maslinu i nešto bukve. Drveni ugljen dodamo samo radi održavanja žara. Vatra mora biti jaka, ali meso se prži sa strane, na laganom žeru. Vrlo je važna i kvaliteta mesa, a Pikovo je najbolje. Kako u našem timu imamo izvrsnog kuhara Branka Šegića te smo vježbali svakog vikenda, mi smo spremni. - kazao nam je Mladen Šare (64). On zna o čemu govori budući da je njegova ekipa “Berekini” iz Zadra već tri puta pobijedila na zadarskom dijelu Prvenstva Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec, a ove godine su nastupili u pomlađenom sastavu. Na njihovu žalost, apsolutna pobjeda za ulazak u finale jubilarnog petog prvenstva Zlatnog ćevapa u Zadru ove subote im je izmakla te su se morali zadovoljiti s trećim mjestom na koje ih je dovelo 138 osvojenih bodova.

Pobjedu su odnijeli “Gušti Zagore” Ivice Šege-Leke iz Kaštela s osvojena 164 boda. Gastro sud u sastavu Dario Lide (Majstor kuhar), Marko Lučić (Pik Vrbovec) i Tea Habazin (Kotanyi) složili su se da je za pripremu roštilja jako važno doziranje začina, a upravo je to i ovaj put najviše presudilo kod ocjenjivanja. Da li će im prezentirana vještina u Zadru biti dovoljna da budu najbolji i na nacionalnoj razini pokazat će finale u Zagrebu 18. lipnja, na kojem će “Gušti Zagore” odmjeriti svoje kulinarske vještine s pobjednicima osječkog natjecanja, Valpovačkim kotlićem te ostalim pobjednicima regionalnih natjecanja koja slijede 28.5. u Umagu, 4.6. u Jastrebarskom te 5.6. u Zagrebu. Drugo mjesto zauzela je zadarska ekipa “Tim Pajdo” Jakova Gospića sa 143 boda, a na četvrtom mjestu sa 134 boda su “Četiri duje u briškuli” Dražena Botice iz Gornjeg Karina. “Pajdaši” Ivice Vuralije iz Benkovca su posljednji sa 113 osvojenih bodova.

Osim što su mogli promatrati napeto natjecanje, uživati u hladnom Karlovačkom pivu ili gemištu Jamnice i graševine Vina Belje, sočnim Volim roštilj grill delicijama Pika Vrbovca uz ukusne priloge kao što su svježe salate s Kiskom, President mladi kajmak, Zvijezda ketchup i ajvar, Kotanyi umaci i grilane Fridrih gljive, posjetitelji su imali priliku izbliza pogledati popularni SUV Dacia Duster, postati Iskonovac, sami se okušati u roštiljanju ili u nagradnim igrama u kojima su mogli osvojiti vrijedne nagrade partnera roštiljade. Veliku pozornost privukla je popularno zvana OlimPIKijada vrsta triatlona na kojem su timovi morali pokazati vještine u pikadu, odnijeti prazne kašete i sastaviti slagalicu. Slijedile su utrka s gajbama Jamnice, Karlovačko slalom s tacnama, Dacia kviz, Iskon tombula te Kisko gastro-pogađalica u kojoj su se trebale prepoznati četiri vrste octa. Bila je tu i Roštilj-akademija u kojoj je Dario Lide iz kulinarskog studia Majstor kuhar podijelio korisne savjete za roštiljanje pripremajući ukusne roštilj-delicije na Delimano roštiljima, a program koji je vodio neumorni Frano Ridjan završio je natjecanjem predstavnika timova u pranju roštilja Permetalom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nakon Zadra borba za Zlatni ćevap nastavlja se 28.5. u Umagu gdje nas očekuje sraz Istre i Primorja.

Prijave za natjecanje u Jastrebarskom još uvijek su u tijeku, a za više informacija posjetite www.24sata.hr/zlatnicevap.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga
MISTERIOZNI SLUČAJ IZ SRBIJE

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga

Svi se nadaju kako će djevojčica uskoro biti pronađena i vraćena svojim roditeljima. U tijeku je velika potraga za Dankom (2) na istoku Srbije. Prvi put su koristili i 'Amber Alert'
Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...