To je to što me zanima!

KBC Split o Tomasoviću: Ta je prepiska malo reći degutantna

Prije pokretanja bilo kakvih postupaka prema bilo kome, od najveće je važnosti utvrditi vjerodostojnost objavljene prepiske - kaže sanacijski ravnatelj Kolja Poljak
Vidi originalni članak

Ministar zdravlja Siniša Varga šalje već danas inspekciju u splitski KBC. U Ministarstvu su poručili i da će uspostaviti suradnju s Državnim odvjetništvom i MUP-om vezano za navodnu Facebook prepisku dvoje splitskih liječnika koji su se, prema tvrdnjama portala Index, putem Facebooka dogovarali o uzimanju mita od pacijenata. 

Jedan od prozvanih liječnika dr. Hrvoje Tomasović te je navode oštro demantirao i rekao je da je to 'konstruirani medijski pamflet koji podsjeća na komunistička vremena', a najavio je i tužbe.

O svemu se u ponedjeljak prije podne oglasio i sanacijski ravnatelj KBC Split Nikola Kolja Poljak. U njemu naglašava da u bolnici imaju nultu stopu tolerancije na koruptivne radnje. 

- Ova prepiska je malo reći degutantna, ali prije pokretanja bilo kakvih postupaka prema bilo kome, od najveće je važnosti utvrditi vjerodostojnost objavljene prepiske - kaže Poljak. 

Napominje da neće čekati već će putem Povjerenstva za unutarnji nadzor žurno tražiti očitovanje od dr. Tomasovića i dr. Rosenzweig Jukić.

- KBC Split je bio i ostao temeljna zdravstvena ustanova, čije stručno osoblje trajno pruža najsloženiju zdravstvenu skrb i dijagnostičko-terapijske postupke - stoji na kraju priopćenja KBC Split. 

Idi na 24sata

Komentari 31

  • zemuncevic 30.11.2015.

    U Jugi u Hrvatskoj u Srbiji i svuda se dotoru guralo u dzep a SDP sad kao otkrio Ameriku!!! Kakva je to sad propaganda,sigurno nije doktor SDP-ovac?????

  • najiram 10 30.11.2015.

    ova vlada je napravila konfuziju i novu još veću korupciju...sada nema listi ćekanja a razlog tome je što se ne možeš upisati bez da daš mito...već godinu dana ćekam da se upišem na rekornografiju...a varga tvrdi da nema listi ćekanja...nema jer te niko neće upisati...ova vlda i ministarstva su izvori korupcije i izvori elementarne nepogode koja je poćela harati hrvatskom...dokturi nisu krivi vlada im je dala oružje u ruke oni ga lijepo koriste...a i sama vlada se tako ponaša...podjelila je svim partijcima bespovratne kredite i oprostila im dugove za mirovinsko i zdrastveno k...ti dugovi su prelazili jedan državni proraćun a ...partici su ga namjerno radili kako bi hrvatsku bacili na koljena...

  • Razum999 30.11.2015.

    Komentari u velikoj mjeri govore da je netko navukao ovog čovjeka !!?? Žao mi je da se toliko prostora u medijima koristi radi bombastičnih naslova ,a normalan čovjek vidi da je ovo namještaljka i ako ikako možete stavite se u kožu ovog čovjeka i razmislite da sutra na facebooku dođe nešto u vaše ime ,a sa čim nemate blage veze !! kako bi ste vi reagirali....ne poznajem čevjeka ali poznajem facebook...

Komentiraj...
Vidi sve komentare