To je to što me zanima!

Kekin nabrajala afere HDZ-a, Jandroković joj citirao Hladno pivo: Nije valjda sve tako sivo?

Zastupnica Ivana Kekin rezimirala je afere u kojima glavnu ulogu igraju bivši HDZ-ovi ministri u samo zadnja tri tjedna. Predsjednik Sabora joj je kroz smijeh aludirao na pjesmu grupe čiji je frontmen njen suprug
Vidi originalni članak

Prošla su jedva tri tjedna od afere "Softver", internacionalne blamaže u kojoj je glavnu ulogu odigrala premijerova miljenica Gabrijela Žalac, koja se pomamila za EU novcem pa onda, unatoč tome što su USKOK i DORH odlučili zažmiriti na oba oka, završila u Remetincu skupa sa svojim prijateljem Tomislavom Petricem, također kadrom premijera Plenkovića, i evo već ovaj vikend dolaze vijesti kako je još jedan bivši ministar novog HDZ-a, Tomislav Tolušić, pod istragom OLAF-a, istaknula je za saborskom govornicom zastupnica Zeleno-lijevog bloka, Ivana Kekin.

Bivši ministar Tolušić, "smijenjen zbog toga što znatiželjnim novinarima nikako nije uspijevao objasniti podrijetlo svoje pozamašne imovine, poznat je kao Hrvat s najvećim roštiljem u Hrvatskoj", dodala je. 

- Ali i po tome da je sam sastavljao pravilnik natječaja za dodjelu EU sredstava na koji se po odlasku iz politike javio i, na ničije iznenađenje, ga i dobio. No, baš na taj dan u kojem smo saznali da je bivši Plenkovićev ministar pod istragom OLAF-a, stigla je vijest i da je protiv bivšeg Plenkovićevog ministra Lovre Kuščevića konačno podignuta optužnica kojom ga se tereti za malverzacije sa zemljištem dok je bio načelnik općine Nerežišće te za sprječavanje dokazivanja - poručila je dodavši kako je to presjek najatraktivnijih afera tog novog HDZ-a unatrag samo tri tjedna. 

"ISTANČANI RADARI" Neka Plenković 'istančanim radarima' prepoznaje korupciju, kriminal i afere svojih ministara

'Premijerov radar nikad ne griješi osim u slučaju Dalić, Marić, Kujundžić, Krstičević,  Barišić...'

Naglasila je kako bi ovakva impresivna freska kriminala i lopovluka u samom vrhu vlasti morala uzdrmati i posramiti i najveće debelokošce.

- No, to ipak nije slučaj. Sam predsjednik Sabora, Jandroković, za kojeg još nismo ustanovili da li je riječ o starom ili novom HDZ-ovcu, jučer je mrtav hladan izjavio da se ljude u Hrvatskoj progoni samo zato što su HDZ-ovci. Nedostajala je samo usporedba s progonom ranih kršćana pa da se svi skupa kolektivno utopimo u susramlju koja nas je obuzela. I sam premijer je neki dan na pitanje o Tolušiću objasnio da nema brige jer se njemu odmah pale lampice kada je nešto sumnjivo - istaknula je zastupnica podsjetivši i na izjavu premijera Andreja Plenkovića kako on ima fantastičan radar za kadar. 

- Dapače, premijer ima tako dobar radar za kadar da ne voli niti čuti usporedbe s onim starim HDZ-om, koji je, kao što znamo, osuđen da je kriminalna organizacija. Nema toga kod premijera Plenkovića jer kod njega radar za kadar ne griješi. Osim u slučaju Martine Dalić, Gorana Marića, Milana Kujundžića, Damira Krstičevića, Pave Barišića, aktualnog ministra Tomislava Ćorića - nabrajala je Kekin gdje je sve zakazao Plenkovićev radar za kadar.

'Tko je sljedeći?'

ZAUSTAVITE MULJAŽE Plenkoviću, država se ne brani radarima, nego poštenjem

 - A još se nisam dotakla ni svih drugih - Žinića, Rimac, Tušeka... Stoga je nemoguće ne postaviti pitanje je li radar za kadar premijera potpuno neispravan ili je upravo tako kalibriran, radi li se o nizu nesretnih okolnosti koje su premijera zadesile ili upravo autentičnoj kadrovskoj politici, koju baš premijer vodi. Jer radar za kadar bira baš korumpirane političare. Doista nije preporučljivo hrvatsku političku korupciju i HDZ promatrati kao odvojene fenomene, stoga je jedino pravo pitanje - tko je sljedeći - istaknula je Kekin. 

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković sjedio je iza nje i sve slušao. 

- Kolegice Kekin, pa nije valjda sve tako sivo - upitao ju je kroz smijeh aludirajući na pjesmu Hladnog piva čiji je frontmen njezin suprug.

Idi na 24sata

Komentari 43

  • danyyyy 14.12.2021.

    Bolje da je citirao dupe uz koje se stine Mile da se sakrije od politike!

  • 14.12.2021.

    ono sto zelim reci za ovoga...nebi stalo u komentar a i blokiralo bi me dozivotno.....toliko je gadosti u jednom ovakvom stvoru  

  • J. B. 13.12.2021.

    ...i Lijepa moja bez obzira na sve naše lopove ali i ove ljigavce ovdje kojima srce zatitra kad krene "od Vardara pa do Triglava"

Komentiraj...
Vidi sve komentare