Obavijesti

News

Komentari 43

Kekin nabrajala afere HDZ-a, Jandroković joj citirao Hladno pivo: Nije valjda sve tako sivo?

Kekin nabrajala afere HDZ-a, Jandroković joj citirao Hladno pivo: Nije valjda sve tako sivo?

Zastupnica Ivana Kekin rezimirala je afere u kojima glavnu ulogu igraju bivši HDZ-ovi ministri u samo zadnja tri tjedna. Predsjednik Sabora joj je kroz smijeh aludirao na pjesmu grupe čiji je frontmen njen suprug

VIDEO

Prošla su jedva tri tjedna od afere "Softver", internacionalne blamaže u kojoj je glavnu ulogu odigrala premijerova miljenica Gabrijela Žalac, koja se pomamila za EU novcem pa onda, unatoč tome što su USKOK i DORH odlučili zažmiriti na oba oka, završila u Remetincu skupa sa svojim prijateljem Tomislavom Petricem, također kadrom premijera Plenkovića, i evo već ovaj vikend dolaze vijesti kako je još jedan bivši ministar novog HDZ-a, Tomislav Tolušić, pod istragom OLAF-a, istaknula je za saborskom govornicom zastupnica Zeleno-lijevog bloka, Ivana Kekin.

Bivši ministar Tolušić, "smijenjen zbog toga što znatiželjnim novinarima nikako nije uspijevao objasniti podrijetlo svoje pozamašne imovine, poznat je kao Hrvat s najvećim roštiljem u Hrvatskoj", dodala je. 

- Ali i po tome da je sam sastavljao pravilnik natječaja za dodjelu EU sredstava na koji se po odlasku iz politike javio i, na ničije iznenađenje, ga i dobio. No, baš na taj dan u kojem smo saznali da je bivši Plenkovićev ministar pod istragom OLAF-a, stigla je vijest i da je protiv bivšeg Plenkovićevog ministra Lovre Kuščevića konačno podignuta optužnica kojom ga se tereti za malverzacije sa zemljištem dok je bio načelnik općine Nerežišće te za sprječavanje dokazivanja - poručila je dodavši kako je to presjek najatraktivnijih afera tog novog HDZ-a unatrag samo tri tjedna. 

Neka Plenković 'istančanim radarima' prepoznaje korupciju, kriminal i afere svojih ministara
Neka Plenković 'istančanim radarima' prepoznaje korupciju, kriminal i afere svojih ministara

'Premijerov radar nikad ne griješi osim u slučaju Dalić, Marić, Kujundžić, Krstičević,  Barišić...'

Naglasila je kako bi ovakva impresivna freska kriminala i lopovluka u samom vrhu vlasti morala uzdrmati i posramiti i najveće debelokošce.

- No, to ipak nije slučaj. Sam predsjednik Sabora, Jandroković, za kojeg još nismo ustanovili da li je riječ o starom ili novom HDZ-ovcu, jučer je mrtav hladan izjavio da se ljude u Hrvatskoj progoni samo zato što su HDZ-ovci. Nedostajala je samo usporedba s progonom ranih kršćana pa da se svi skupa kolektivno utopimo u susramlju koja nas je obuzela. I sam premijer je neki dan na pitanje o Tolušiću objasnio da nema brige jer se njemu odmah pale lampice kada je nešto sumnjivo - istaknula je zastupnica podsjetivši i na izjavu premijera Andreja Plenkovića kako on ima fantastičan radar za kadar. 

- Dapače, premijer ima tako dobar radar za kadar da ne voli niti čuti usporedbe s onim starim HDZ-om, koji je, kao što znamo, osuđen da je kriminalna organizacija. Nema toga kod premijera Plenkovića jer kod njega radar za kadar ne griješi. Osim u slučaju Martine Dalić, Gorana Marića, Milana Kujundžića, Damira Krstičevića, Pave Barišića, aktualnog ministra Tomislava Ćorića - nabrajala je Kekin gdje je sve zakazao Plenkovićev radar za kadar.

'Tko je sljedeći?'

Plenkoviću, država se ne brani radarima, nego poštenjem
Plenkoviću, država se ne brani radarima, nego poštenjem

 - A još se nisam dotakla ni svih drugih - Žinića, Rimac, Tušeka... Stoga je nemoguće ne postaviti pitanje je li radar za kadar premijera potpuno neispravan ili je upravo tako kalibriran, radi li se o nizu nesretnih okolnosti koje su premijera zadesile ili upravo autentičnoj kadrovskoj politici, koju baš premijer vodi. Jer radar za kadar bira baš korumpirane političare. Doista nije preporučljivo hrvatsku političku korupciju i HDZ promatrati kao odvojene fenomene, stoga je jedino pravo pitanje - tko je sljedeći - istaknula je Kekin. 

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković sjedio je iza nje i sve slušao. 

- Kolegice Kekin, pa nije valjda sve tako sivo - upitao ju je kroz smijeh aludirajući na pjesmu Hladnog piva čiji je frontmen njezin suprug.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Iz SDP-a najavili izvanredno obraćanje nakon sjednice Ustavnog suda o Milanoviću
POSTIZBORNI PREGOVORI

Iz SDP-a najavili izvanredno obraćanje nakon sjednice Ustavnog suda o Milanoviću

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1