To je to što me zanima!

'Kina je spremna učiniti sve kako bih izgubio na izborima'

U ponedjeljak je Trump ustvrdio da je Kina mogla zaustaviti koronavirus prije nego što se proširio svijetom i rekao je da njegova administracija provodi ozbiljne istrage kako bi saznala što se točno dogodilo
Vidi originalni članak

Američki predsjednik Donald Trump uvjeren je da je način na koji se je Kina nosila sa epidemijom koronavirusa dokaz da je Peking spreman učiniti sve što može kako bi izgubio na predsjedničkim izborima u studenome. 

"Kina će učiniti sve što može kako bih izgubio izbore", izjavio je u srijedu Trump u Ovalnom uredu u intervjuu za Reuters. On je rekao kako vjeruje da Peking želi da kandidat Demokrata Joe Biden pobjedi na izborima kako bi se smanjio američki pritisak na Kinu glede trgovinskih sporazuma. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 Dvogodišnji trgovinski rat SAD-a i Kine u siječnju ove godine privremeno je zaustavljen nakon što je potpisana prva faza trgovinskog sporazuma kojim se Kina obvezala u iduće dvije godine kupiti američku robu u vrijednosti 200 milijardi dolara.

Trump je rekao da razmatra različite opcije kad je u pitanju odgovornost Kine za pandemiju koronavirusa.  "Ima puno stvari koje mogu učiniti", rekao je američki predsjednik, ali nije želio ići u detalje. 

U ponedjeljak je Trump ustvrdio da je Kina mogla zaustaviti koronavirus prije nego što se proširio svijetom i rekao je da njegova administracija provodi ozbiljne istrage kako bi saznala što se točno dogodilo. Sjedinjene Države zauzimaju prvo mjesto po broju zaraženih (1.056.811) i umrlih od koronavirusa (61.190).

IZBJEGAVA KORONU? Trump o Kim Jong Unu: 'Znam kako je, ali vam ne želim reći'

Što se tiče predsjedničkih izborima u studenome, Trump je rekao da ne vjeruje da će se oni pretvoriti u referendum o tome kako se njegova administracija nosila sa krizom uzrokovanom koronavirusom. Također, izjavio je da ne vjeruje anketama koje pokazuju da je u vodstvu njegov vjerojatni protukandidat Joe Biden.

 Nedavna anketa koju je proveo Ipsos pokazuje da bi 44 posto Amerikanaca glasalo za Bidena, a njih 40 posto za Trumpa.

 "Ne vjerujem anketama. Vjerujem da su ljudi u našoj zemlji pametni i da neće izabrati čovjeka koji je nesposoban. Već je 30 godina nesposoban, od kada je bio senator pa do razdoblja kada je bio potpredsjednik u mandatu Baracka Obame. Što god je učinio bilo je loše, a njegova vanjska politika bila je katastrofa", rekao je Trump.

UŽIVO: SVE O KORONA VIRUSU Trump: Respiratora imamo i previše, šaljemo ih prijateljima
  
 Trump je kazao kako misli da će oni koji su u predizborima Demokrata podržavali Bernieja Sandersa glasovati za njega na predsjedničkim izborima. Sanders se je povukao iz kampanje za demokratsku predsjedničku nominaciju, te je podržao Joea Bidena. 

Idi na 24sata

Komentari 46

  • Alamo 30.04.2020.

    Zanimljivo kako negativni komentari onih koji ne poznaju i prate situaciju preko serviranih liberalnih medija bilo u Americi, Europi ili po svijetu. Oni koji su prije njega sklapali ugovore trgovinske s Kinom i drugima doveli su do velike nezaposlenosti i deficita u trgovini (free trade , but not fair). On je to uspio sa svojom Administracijom promijeniti, i zato je dobio Izbore. Ne vole ga oni iz “Establishment “-a jer ne puse u njihove igre. Sadasnja pandemija je malo poremetila to, ali sve ce se to dati popraviti s pravom vizijom i disciplinom. Ne vole ga jer nije globalist nego suverenist! Ne vole ga jer se bori za srednju klasu- radnike protiv prevelikih nameta. Ne vole ga jer spominje svugdje zivot, Boga, vjeru, domovinu....to je globalistima previse tradicionalno i zaostalo.

  • 30.04.2020.

    Većina komentatora su globalno politički nepismeni. duh_koji_hoda@ Da točno ste napisali. On je već danas jedan od najuspješnih amer. predsjednika, iako ga od samog početka msm, duboka država-demokrati-establishment ometaju i podmeću. Jednog dana ćemo možda saznati pravu istinu odnosno biti će možda objavljena. Nadam se samo da će izdržati i uspjeti završiti započeto.

  • Usora1 30.04.2020.

    cinjenica je da su prilikom svih pandemija do sada ameri enormno profitirali. a kod ovog virusa lupaju u lonce i vicu kina, kina. mozda bi bilo pametnije da istraze zasto su, ili je samo navodno, rujna 019 zatvorili laboratorij američke vojske u Fort Detrick koji je jedini na svijetu imao sve sojeve ovog virusa. taman ga zatvore, bil gates investira milione dolara u labor u wuhanu i krene epidemija, samo ovog puta i ameri placaju ceh pandemije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare