To je to što me zanima!

Kinezi za zaražene grade novu bolnicu: Gotova je za 11 dana

Na gradilištu se stalno nalazi preko trideset kopača i deset buldožera, stigli su već u četvrtak navečer, a nova bolnica će se prostirati na 25.000 kvadratnih metara
Vidi originalni članak

Vlasti u Wuhanu su zbog sve većeg broja oboljelih od misterioznog virusa počeli u četvrtak graditi novu bolnicu s 1000 kreveta. Bolnica se diže nevjerojatnom brzinom, pa će biti gotova do 3. veljače, odnosno za 12 dana.

Pogledajte video

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na gradilištu se stalno nalazi preko trideset kopača i deset buldožera, stigli su već u četvrtak navečer, a nova bolnica će se prostirati na 25.000 kvadratnih metara.

- Bolnica se prvenstveno gradi zbog nedostatka mjesta u postojećim bolnicama. Najvećim dijelom će biti predgotovljena zgrada i ne samo da će biti završena brzo, već neće puno ni koštati - objavile su vlasti u Wuhanu.

Kinezi već imaju iskustvo ekspresnog građenja bolnice, piše NBC i podsjeća da su sličnu takvu sagradili 2003. godine, kada je izbila epidemija SARS-a.

Bilo je to pravo čudo, kada su u Pekingu 7000 građevinaca sagradili bolnicu u kratkom roku, a iako je bila dizajnirana samo za oparavak pacijenata, na kraju se tamo liječilo preko 700 ljudi zaraženih SARS-om.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • zeljka617 26.01.2020.

    Da da jedu sve sto stignu umiru a sad ce i bolnicu za 11 dana napravit ako svi dotle ne pokrepaju kad jedu svadta i jos ih pustaju u Hrvatsku eto nase vlade ubiru novac a ne reagiraju za virus i nasu djecu

  • 25.01.2020.

    Nasi za toliko vremena nebi mogli maknit krepanu macku sa ceste, nego bi postavili "privremenu" signalizaciju.

  • umjereni pacifist 25.01.2020.

    bolnica bu u ponedjeljak gotova.

Komentiraj...
Vidi sve komentare