News

Komentari 6

Kinezi za zaražene grade novu bolnicu: Gotova je za 11 dana

Kinezi za zaražene grade novu bolnicu: Gotova je za 11 dana

Na gradilištu se stalno nalazi preko trideset kopača i deset buldožera, stigli su već u četvrtak navečer, a nova bolnica će se prostirati na 25.000 kvadratnih metara

Vlasti u Wuhanu su zbog sve većeg broja oboljelih od misterioznog virusa počeli u četvrtak graditi novu bolnicu s 1000 kreveta. Bolnica se diže nevjerojatnom brzinom, pa će biti gotova do 3. veljače, odnosno za 12 dana.

Pogledajte video

Na gradilištu se stalno nalazi preko trideset kopača i deset buldožera, stigli su već u četvrtak navečer, a nova bolnica će se prostirati na 25.000 kvadratnih metara.

- Bolnica se prvenstveno gradi zbog nedostatka mjesta u postojećim bolnicama. Najvećim dijelom će biti predgotovljena zgrada i ne samo da će biti završena brzo, već neće puno ni koštati - objavile su vlasti u Wuhanu.

Kinezi već imaju iskustvo ekspresnog građenja bolnice, piše NBC i podsjeća da su sličnu takvu sagradili 2003. godine, kada je izbila epidemija SARS-a.

Bilo je to pravo čudo, kada su u Pekingu 7000 građevinaca sagradili bolnicu u kratkom roku, a iako je bila dizajnirana samo za oparavak pacijenata, na kraju se tamo liječilo preko 700 ljudi zaraženih SARS-om.

Najčitaniji članci