To je to što me zanima!

Kip redovnika mora na doradu: Varaždince podsjeća na bivšeg gradonačelnika Ivana Čehoka

Skulpture posvećene varaždinskim redovnicima privukle su pažnju kad su Varaždinci uočili da jedan kip neodoljivo podsjeća na Ivana Čehoka. Stoga je održan sastanak gradske vlasti i predstavnika Crkve...
Vidi originalni članak

Nakon što su u Parku Ivana Pavla II u Varaždinu osvanule tri skulpture koje su trebale odati počast varaždinskim redovničkim zajednicama koje djeluju na području grada, Varaždince je glavna skulptura podsjetila na bivšeg gradonačelnika Ivana Čehoka.

Kako piše eVaraždin, nakon što je dobar dio Varaždinaca u toj skulpturi prepoznao bivšeg gradonačelnika, danas ujutro održan je sastanak gradske vlasti i varaždinske biskupije.

Štoviše, ideja da se ove skulpture naprave nastala je za vrijeme Čehokovog mandata.

ČEHOK NA KVADRAT Ivan Čehok i njegov dvojnik na Ugljanu: Ma ja sam tanji i ljepši

Sastanku su prisustvovali varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj i njegov zamjenik, gvardijan kapucinskog samostana fra Mijo Šarčević, preč. Anđelko Košćak kao predstavnik Biskupije, te sam autor skulpture, akademski kipar Nikola Šanjek.

- Predstavnici Crkve izrazili su nezadovoljstvo samim načinom prikaza crkvenih redova te je zaključeno da se uvaže primjedbe, a prije svega u konačnu realizaciju uključe i drugi crkveni redovi koji se simbolično prikazuju, a utjecali su na razvoj i život Grada Varaždina. Nedostaci će se nastojati ukloniti o čemu će, kao i o novom terminu postavljenja skulpture, javnost biti obaviještena - poručuju iz Gradske uprave.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • 28.09.2021.

    Stvarno Čehok. Netko zajeba.. građane Varaždina.

  • Miške 28.09.2021.

    Raspučin

  • Patton1203 27.09.2021.

    A kako se nitko nije bunio kad je u Zagrebu napravljen spomenik kaliniću, a otkrivanje bilo kao tuđmanu??? Kod Lisinskog.

Komentiraj...
Vidi sve komentare