To je to što me zanima!

Kiša u Australiji: Mogući odroni i onečišćenja zbog pljuskova...

Australija je u proteklom razdoblju bila suočena s dosad najgorom sezonom požara koji su od rujna odnijeli 28 života, uništili više od 2500 kuća i poharali površinu veličine Bugarske
Vidi originalni članak

Vremenska prognoza najavljuje u srijedu oluje u Australiji koje bi trebale donijeti olakšanje u toj požarima poharanoj zemlji, no meteorolozi upozoravaju da obilni pljuskovi nose rizik od klizišta i onečišćenja.

Australija je u proteklom razdoblju bila suočena s dosad najgorom sezonom požara koji su od rujna odnijeli 28 života, uništili više od 2500 kuća i poharali površinu veličine Bugarske.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kiše prognozirane za srijedu trebale bi pomoći i u lokalizaciji stotinjak požara koji su još aktivni u Novom Južnom Walesu i državi Victoriji, a dio njih  mogao bi biti ugašen, prognoziraju meteorolozi upozoravajući također da vremenske promjene donose nove opasnosti.

- Obilne kiše i grmljavinske oluje donose potencijalnu opasnost od poplava na opožarenim područjima Novog Južnog Walesa i Victorije koja su ranjiva zbog klizišta i srušenih stabala - izjavila je meteorologinja Sarah Scully.

SPAS NAKON POŽARA Helikopterima bacali mrkvu i batat životinjama u Australiji

Vlasti su također izrazile zabrinutost da bi snažne kiše nakon požara mogle uzrokovati onečišćenje vode. 

Glavni grad države Victorije Melbourne danima je obavijen gustim i toksičnim dimom od požara zbog čega je zatvorena pista u zračnoj luci, a početak kvalifikacijskih mečeva za tenski turnir Australian Open odgođen je drugi dan za redom.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • jo2hn8ny 15.01.2020.

    Kaj im sada ne paše ni kiša?

  • Kikać_1 15.01.2020.

    Obećana zemlja, sad joj bogec obećava raseljavanje...

  • Dr.Gonzo. 15.01.2020.

    Jao pa jel nije bogec-gogec to rijesio kad su se skupili muslosi i katolibani zajedno molit ? Slat thoughts&prayers vagone i pomoc, ja mislio to je to, svemoguci gogec je sve popravio, cini se malo sutra XD

Komentiraj...
Vidi sve komentare