Lifestyle

Komentari 9

Helikopterima bacali mrkvu i batat životinjama u Australiji

Helikopterima bacali mrkvu i batat životinjama u Australiji

Nacionalni parkovi i službe za zaštitu divljih životinja u Australiji započele su operaciju 'Rock Wallaby', u okviru koje su iznad područja stradalih u požarima iz helikoptera bacali hranu životinjama

Nacionalni parkovi i službe za zaštitu divljih životinja u Australiji započele su operaciju 'Rock Wallaby', u okviru koje su iznad područja koja su stradala u požarima iz helikoptera bacali na stotine kilograma mrkve i slatkog krumpira,  kako bi se tisućama ugroženih životinja pomoglo da lakše dođu do hrane.

Procjenjuje se da je u požarima stradala 1,25 milijarda životinja, a ugroženo je i gospodarstvo, a time i lokalno stanovništvo. Naime, ljudi koji su planirali posjetiti Australiju, otok Kangaroo, koji je stradao u požarima, sada ne znaju koliko je to sigurno i koliko ima smisla, pogotovo što  su neko vrijeme na snazi bile zabrane kretanja. No, premijer Scott Morrison već je u ime Australaca zamolio ljude da ne odgađaju planirani odmor na otoku.   

- Čak i ovdje na otoku Kangaroo, gdje je trećina otoka uništena, dvije trećine je otvoreno i spremno dočekati turiste. U ovom  trenutku je to važno je treba očuvati život lokalnog stanovništva, kaže on. No, strahuje se da će se uvjeti na otoku ovih dana opet pogoršati, zbog čega vojska tijekom vikenda šalje dva helikoptera na otok Kangaroo.

Tridesetak inženjera novozelandske vojske već je raspoređeno na otoku, kako bi pomogli australskoj vojsci u pružanju pomoći, a u međuvremenu se pokušavaju stvoriti uvjeti za preživljavanje što većeg broja životinja, piše Novozelandski Herald.  

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

 

Najčitaniji članci