To je to što me zanima!

'Kod Bosiljeva je prava mećava, snijeg se prima za autocestu!'

Snijeg je zabijelio vrhove brda oko tunela Mala Kapela, a pada i na području Otočca, Brinja i Jezerana. U većem dijelu Like temperatura ne prelazi 4 stupnja, a mjestimično se spušta i do samo 1 stupanj
Vidi originalni članak

Na dijelovima autoceste Split-Zagreb kroz Liku u utorak poslijepodne pada snijeg, a temperatura se mjestimično spušta do 1 Celzijev stupanj. Snijeg je zabijelio vrhove brda oko tunela Mala Kapela, a pada i na području Otočca, Brinja i Jezerana. Autocesta je mokra i skliska. U većem dijelu Like temperatura ne prelazi 4 Celzijeva stupnja, a mjestimično se spušta i do 1 Celzijev stupanj.

- Kod Bosiljeva pada jak snijeg i prima se za autocestu - kazao nam je čitatelj koji nam je poslao fotografije s autoceste A1.

Kiša pak pada na šibenskom i zadarskom području gdje je u utorak rano poslijepodne puhala i jača bura.

Promet je pojačan na autocesti, a vozači se na više mjesta upozoravaju da zbog skliskih kolnika voze oprezno i u skladu s uvjetima na cesti. 

Kako piše Istramet, snijeg pada i na većem dijelu Ćićarije uz stvaranje snježnog pokrivača. Uzimajući u obzir aktualne temperature i radarski odraz, uz intenzivnije oborine susnježice nakratko može biti i u središnjoj Istri.

Nakon razdoblja iznadprosječno toplog vremena, u Hrvatskoj se u ovom tjednu očekuje znatan pad temperature zraka, dok se u gorskoj Hrvatskoj očekuje stvaranje tanjeg snježnog pokrivača, a u nizinama kiša.

DHMZ posebno upozorava voćare i vinogradare da se već u prvoj polovici tjedna u gorju očekuje jutarnji mraz, a u drugoj polovici tjedna mraz je izgledan i u nizinama unutrašnjosti Hrvatske. Prema najnovijim prognostičkim izračunima, vjerojatnost za mraz najveća je krajem ovog tjedna, u petak i subotu.

Preko Hrvatske prolazi hladna fronta i uz zahladnjenje, u gorskoj Hrvatskoj pada i snijeg uz moguće stvaranje snježnog pokrivača, kao što je vidljivo na fotografijama. Ovog će tjedna biti i vjetrovito, u unutrašnjosti uz umjeren, povremeno i jak sjeverac, a na Jadranu buru, koja će u srijedu i četvrtak imati olujne, pa i orkanske udare, navode iz DHMZ-a.

 

Idi na 24sata

Komentari 36

  • Babaluji x 18.04.2017.

    ma nema kod mene ni kiše , jedino je temperatura malo ispod 10 stupnjeva al nema problema imam drva i viška

  • nijetebriga 18.04.2017.

    Ljudska rasa unisti klimu i cudi se vremenskim kapriolama..Prava mecava cm snijega.. pogledajte u Harz-u i Bayernu -juznoj Njem. Za Uskrs snijeg pola metra pa nitko ne dramatizira...

  • mily 18.04.2017.

    o daaaa, bura je već danas itekako počela

Komentiraj...
Vidi sve komentare