Obavijesti

News

Komentari 36

'Kod Bosiljeva je prava mećava, snijeg se prima za autocestu!'

'Kod Bosiljeva je prava mećava, snijeg se prima za autocestu!'
8

Snijeg je zabijelio vrhove brda oko tunela Mala Kapela, a pada i na području Otočca, Brinja i Jezerana. U većem dijelu Like temperatura ne prelazi 4 stupnja, a mjestimično se spušta i do samo 1 stupanj

VIDEO

Na dijelovima autoceste Split-Zagreb kroz Liku u utorak poslijepodne pada snijeg, a temperatura se mjestimično spušta do 1 Celzijev stupanj. Snijeg je zabijelio vrhove brda oko tunela Mala Kapela, a pada i na području Otočca, Brinja i Jezerana. Autocesta je mokra i skliska. U većem dijelu Like temperatura ne prelazi 4 Celzijeva stupnja, a mjestimično se spušta i do 1 Celzijev stupanj.

- Kod Bosiljeva pada jak snijeg i prima se za autocestu - kazao nam je čitatelj koji nam je poslao fotografije s autoceste A1.

Kiša pak pada na šibenskom i zadarskom području gdje je u utorak rano poslijepodne puhala i jača bura.

Promet je pojačan na autocesti, a vozači se na više mjesta upozoravaju da zbog skliskih kolnika voze oprezno i u skladu s uvjetima na cesti. 

Kako piše Istramet, snijeg pada i na većem dijelu Ćićarije uz stvaranje snježnog pokrivača. Uzimajući u obzir aktualne temperature i radarski odraz, uz intenzivnije oborine susnježice nakratko može biti i u središnjoj Istri.

Snijeg pada i na Ćićariji! Video: Leonardo Grbac

Posted by IstraMet on 18. travnja 2017

Nakon razdoblja iznadprosječno toplog vremena, u Hrvatskoj se u ovom tjednu očekuje znatan pad temperature zraka, dok se u gorskoj Hrvatskoj očekuje stvaranje tanjeg snježnog pokrivača, a u nizinama kiša.

DHMZ posebno upozorava voćare i vinogradare da se već u prvoj polovici tjedna u gorju očekuje jutarnji mraz, a u drugoj polovici tjedna mraz je izgledan i u nizinama unutrašnjosti Hrvatske. Prema najnovijim prognostičkim izračunima, vjerojatnost za mraz najveća je krajem ovog tjedna, u petak i subotu.

Preko Hrvatske prolazi hladna fronta i uz zahladnjenje, u gorskoj Hrvatskoj pada i snijeg uz moguće stvaranje snježnog pokrivača, kao što je vidljivo na fotografijama. Ovog će tjedna biti i vjetrovito, u unutrašnjosti uz umjeren, povremeno i jak sjeverac, a na Jadranu buru, koja će u srijedu i četvrtak imati olujne, pa i orkanske udare, navode iz DHMZ-a.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...