To je to što me zanima!

Kod Đakova uhvatili Moldavce koji su pobjegli iz marice i skoro zgazili policajce na autocesti

Građani su bjegunce vidjeli u šumi kod Širokog Polja kraj Đakova, na čiju je dojavu stigla policija. Bjegunci su bili uporni, no policajci su ih fizički svladali i uspjeli svezati lisicama
Vidi originalni članak

Dvojica krijumčara koja su u petak oko 22 sata pobjegli iz policijskog vozila (marice) tijekom prijevoza u osječki zatvor, uhvaćeni su u nedjelju u šumi kraj Đakova. Dojavu građana policija je zaprimila oko 18.20, koji su ih vidjeli u šumi kod Širokog Polja.

U hvatanju bjegunaca po Slavoniji sudjelovalo je više policijskih uprava, s obzirom da je dvojac uspio iskočiti iz marice baš na području granice Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije. Jučer su ih temeljem dojave građana uspjeli uhititi oko 20.25, a za svladavanje bjegunaca policajci su primijenili tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje.

Disciplinski postupak bit će pokrenut i protiv samih policajaca koji, kako navodi PU vukovarsko-srijemska, nisu postupali prema standardnim operativnim postupcima u petak kad su pokušali zaustaviti bjegunce prilikom bježanja iz policijskog vozila.

ISKOČILI IZ 'MARICE' I NESTALI Tko su opasni krijumčari koji bježe po Slavoniji: Jedan skoro pregazio policajce i oštetio aute

Bjegunci su naime bili u stražnjem dijelu vozila gdje su uspjeli napraviti mehanički kvar na vratima i stražnjim rešetkama, otvoriti ih te samo iskočiti usred vožnje. Bjegunce je policija intenzivno lovila još od petka navečer kad su i pobjegli, a zatražila je i pomoć građana objavom fotografija i opisa ovih opasnih mladića.

Dvojicu 22-godišnjaka je policija, neslužbeno doznajemo, prvi put uhitila još u srijedu oko 22 sata dok su krijumčarili migrante. Uhićeni su nedaleko odmorišta Lubanj na autocesti Lipovac-Zagreb, gdje su njihov kombi francuskih registracija okružili policajci zbog osnovane sumnje da se u njemu nalaze strani državljani koji su nezakonito prešli granicu. 

I tada su pokušali pobjeći, jedan je skoro zgazio policajce

Vozač je, nakon što su ih zaustavili, upalio vozilo i pokušao pobjeći. Kombijem je išao naprijed-nazad i nasrtao na policajce te ugrozio njihove živote. Jedan od policajaca je tad ispalio hitac, a zatim su, uz uporabu tjelesne snage i sredstva za vezivanje, svladali vozača i odveli ga na kriminalističko istraživanje. 

PREVOZILI IH U OSIJEK Dva muškarca pobjegla iz vozila policije na putu u zatvor: 'Ako ste ih vidjeli, nazovite 192'

Vozač je oštetio tri službena automobila policije. Drugi 22-godišnjak se u to vrijeme nalazio u osobnom automobilu na parkingu obližnjeg odmorišta Spačva i čekao kombi. 

U kombiju je zatečeno više stranih državljana koji nisu imali vidljive ozljede i kojima je ponuđena liječnička pomoć. Nakon toga su ih policajci doveli u službene prostorije da im utvrde identitet i status boravka u Hrvatskoj. 

Bjegunci su nakon jučerašnje akcije predani u Zatvor u Osijeku jer im je ranije bio određen istražni zatvor. Policija se ujedno zahvaljuje građanima na pomoći, koja je rezultirala uspješnim uhićenjem.

Idi na 24sata

Komentari 49

  • mars889 14.02.2022.

    skrivali se u šumi možda su htjeli oživjeti kolo gorski tića

  • Sport10 14.02.2022.

    preispitati pol.sluzbenike jer to jako mirise na podmicivanje,udaljiti zauvijek iz sluzbe i uz drasticne kazne pokazati za primjer ostalima,jer uz takve pol.sl.narod ce steci nepovjerenje u sluzbene organe

  • picuskin 14.02.2022.

    Kolimo nas je koštala policijska traljavost?

Komentiraj...
Vidi sve komentare