Obavijesti

News

Komentari 139

Dva muškarca pobjegla iz vozila policije na putu u zatvor: 'Ako ste ih vidjeli, nazovite 192'

Dva muškarca pobjegla iz vozila policije na putu u zatvor: 'Ako ste ih vidjeli, nazovite 192'
2

Kako neslužbeno doznajemo, radi se o dvojici Moldavaca, 22-godišnjaka koje je policija uhitila u srijedu oko 22 sata dok su krijumčarili migrante

Vukovarsko-srijemska policija priopćila je kako su u petak oko 22 sata dva muškarca koje policija sumnjiči da su počinitelji kaznenih djela, pobjegla iz policijskog vozila dok ih se prevozilo u zatvor u Osijeku, nakon što im je određen istražni zatvor. 

Nakon očevida su utvrdili da su muškarci bili u zadnjem dijelu "marice" te izazvali mehanički kvar na stražnjim rešetkama i vratima, otvorili vrata u vožnji i pobjegli. 

Sve raspoložive snage ih trenutno traže. 

Horor u blizini Bjelovara: Baku oborili na tlo, pokrili je kaputom i ukrali joj svo zlato
Horor u blizini Bjelovara: Baku oborili na tlo, pokrili je kaputom i ukrali joj svo zlato

- Također, o ovom događaju ćemo preispitati sve činjenice vezane za postupanje policijskih službenika ove Uprave koji su muškarce prevozili. Ovim putem pozivamo građane da dojave policiji na broj 192 ukoliko uoče muškarce, a njihove fotografije su u nastavku. Informacije se mogu dostaviti i anonimno - poručili su iz PU vukovarsko-srijemske. 

Uz fotografije dvojice muškaraca, policija je objavila i njihove opise. 

- Jedan muškarac je slabije tjelesne građe, smeđe kose i visok je oko 175 cm, dok je drugi muškarac srednje tjelesne građe, crne kose i visok je oko 165 cm.

Moldavci krijumčarili migrante, i tad pokušali pobjeći 

Kako neslužbeno doznajemo, radi se o dvojici Moldavaca, 22-godišnjaka koje je policija uhitila u srijedu oko 22 sata dok su krijumčarili migrante. 

Dvojica mladića uhićeni su nedaleko od odmorišta Lubanj na autocesti Lipovac-Zagreb. Policajci su ih tamo zaustavili i okružili kombi francuskih registracija zbog osnovane sumnje da se u njemu nalaze strani državljani koji su nezakonito prešli granicu. 

Vozač je, nakon što su ih zaustavili, upalio vozilo i pokušao pobjeći. Kombijem je išao naprijed-nazad i nasrtao na policajce te ugrozio njihove živote. Jedan od policajaca je tad ispalio hitac, a zatim su, uz uporabu tjelesne snage i sredstva za vezivanje, svladali vozača i odveli ga na kriminalističko istraživanje. 

Vozač je oštetio tri službena automobila policije. Drugi 22-godišnjak se u to vrijeme nalazio u osobnom automobilu na parkingu obližnjeg odmorišta Spačva i čekao kombi. 

U kombiju je zatečeno više stranih državljana koji nisu imali vidljive ozljede i kojima je ponuđena liječnička pomoć. Nakon toga su ih policajci doveli u službene prostorije da im utvrde identitet i status boravka u Hrvatskoj.