To je to što me zanima!

Koliko rada, toliko novaca: U javnoj upravi ocjene radnicima

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Uvest ćemo varijabilni dio plaće, ali ne na sadašnju plaću, nego na neku osnovnu plaću pa da se varijabilnim dijelom mjeri učinkovitost, rekao je ministar Lalovac
Vidi originalni članak

Hrvatska će Europskoj komisiji, u sklopu mjera za ispravljanje makroekonomskih neravnoteža, predložiti uvođenje mjerenja učinkovitosti rada djelatnika u javnoj upravi, najavio je ministar financija Boris Lalovac. Mjere ocjenjivanja učinkovitosti prvo će uvesti u Poreznoj upravi i Carini. 

- Uvest ćemo varijabilni dio plaće, ali ne na sadašnju plaću nego na neku osnovnu plaću pa da se varijabilnim dijelom mjeri učinkovitost - rekao je Lalovac nakon sjednice Vlade. 

Dokument je za Poreznu upravu izrađen još 2007. godine, ali je do sada stajao u ladicama i nitko ga nije implementirao, a ministar ne zna zašto. Postavilo se i pitanje hoće li u javnoj upravi biti otpuštanja.

- Polazeći od svog ministarstva, onaj tko nije učinkovit ili tko ne može zadovoljiti određene kriterije nije mu mjesto u upravi i mislim da posao trebaju potražiti negdje drugdje. Vlada svake četiri godine, ako ne radi dobro ode, ne vidim razloga zašto bi službenici i činovnici mogli vječno raditi u državnoj upravi. 

Ali za to ćemo imati jasne kriterije. Vlada se mjeri po jasnim kriterijima gospodarske uspješnosti pa isto tako bi svi službenici i i činovnici bi se trebali mjeriti po uspješnosti, a ne ono "oni dolaze, a mi ostajemo" - rekao je Lalovac.

Idi na 24sata

Komentari 81

  • cappuccino00 18.03.2015.

    bolje otvarajte nova radna mjesta, što će biti s nama mladima? nemojte se bavit glupostima

  • jeep frik 18.03.2015.

    Dođite u Hrvatsku poštu, gdje posao za dvoje, obavlja jedan čovjek nakon "uspješne" reorganizacije domaćih managera!

  • AntoOpačak 18.03.2015.

    ja koja laprdanja,i posle plana 21,oni će uvesti ocjene radnicima u javnom sektoru,Da te pdsjetim Lalovac na obećanj velikog ti vođe,što piše u planu,što je trebalo uraditi s tim javnim sktorom,Kom čovječe više,i što vi obećavate,da ne bude kao i s autocestama.

Komentiraj...
Vidi sve komentare