To je to što me zanima!

Kolinda o silovanju: Kazne su u Hrvatskoj niske za ova zlodjela

Na pitanje što se može poduzeti  oko povećanja  tih kazni, predsjednica je kazala kako je njezina dužnost nezadovoljstvo naroda pretvoriti u pritisak na pravosudni sustav i Ministarstvo pravosuđa da se kazne pooštre
Vidi originalni članak

Već sam rekla koliko sam zgrožena ovim slučajem. Kad čujete ovako nešto strašno, prvo se stavljate u ulogu majke, kako bih sama reagirala da se to dogodi mom djetetu. Na žalost, kazne u Hrvatskoj za ovakva zlodjela još su niske i moramo se zamisliti nad kažnjavanjem, upravo kad je riječ o krvnom deliktu. Da kazne bude razmjerne zlodjelima koja su počinjena, rekla je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović komentirajući slučaj silovanja u Dalmaciji, javlja Zadarski.hr. 

I TO JE HRVATSKA Zar vas nije briga? Silovanoj curici nisu dali zaštitu policije

Na pitanje što se može poduzeti  oko povećanja  tih kazni, predsjednica je kazala kako je njezina dužnost nezadovoljstvo naroda pretvoriti u pritisak na pravosudni sustav i Ministarstvo pravosuđa da se kazne pooštre.

- Ja se ne smijem miješati u konkretan slučaj, međutim, imam moralnu i etičku obavezu upozoriti na takve stvari kako bi prevenirati sve ovakve buduće slučajeve- rekla je predsjednica.

PROSVJED STUDENATA U ZADRU 'Večeras pred sudom palimo svijeće za žrtve pravosuđa...'

Idi na 24sata