Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Večeras pred sudom palimo svijeće za žrtve pravosuđa...'

U svom pismu su poručili: 'U još jednom u nizu slučajeva nasilja nad djevojčicama i ženama, sudovi u Zadru su pokazali da im zaštita žrtve nije prioritet, kao ni, razmjerno zločinu, kazniti počinitelje...'

Foto: Pixsell/ilustracija

Klub studenata sociologije Antifjaka iz Zadra reagirao je na slučaj silovanja u Zadru i najavio prosvjed večeras u 21 i 30 ispred zadarskog suda, piše zadarski.hr

U svom pismu su poručili: 'U još jednom u nizu slučajeva nasilja nad djevojčicama i ženama, sudovi u Zadru su pokazali da im zaštita žrtve nije prioritet, kao ni, razmjerno zločinu, kazniti počinitelje.'

SLUČAJ SILOVANJA U DALMACIJI Sudac se 'povukao', odgađa se i suđenje monstrumu s Paga

- Umjesto društvenog korektiva i mjesta ravnopravnosti, sudovi su (p)ostali nadgradnja ostalih institucija te javnih i privatnih prostora koji djevojčice i žene ušutkavaju, etiketiraju i diskriminiraju - poručuju.

Zato će u 21 i 30 minuta večeras simbolički zapaliti iskru podrške svim djevojčicama i ženama žrtvama pravosuđa.

SLUČAJ SILOVANJA U DALMACIJI Sudac traži zaštitu policije, ne zna se hoće li je dobiti curica...

- Pokažimo im da teret krivnje kojeg nose je zapravo teret neodgovornog sudstva i licemjerne društvene okoline koja preispituje njihovu nedužnost i moralnost, a time nemoral i krivnju počinitelja opravdava - dodaju studenti.

Prosvjed će započeti performansom žena u crnini te će prisutni imati priliku upaliti iskru otpora etiketama i diskriminaciji kao čin neupitne podrške žrtvama.

 "Pravda za djevojčice", naziv je prosvjeda koji je najavljen za subotu 19. listopada u 10 sati na zagrebačkom Trgu kralja Tomislava, u znak podrške svim žrtvama seksualnog nasilja koje od sustava ne dobivaju adekvatnu zaštitu.

Prosvjed organiziraju Platforma za reproduktivna prava, Inicijativa #spasime, Ženska soba - Centar za seksualna prava i Zaklada Solidarna.

Osim u Zagrebu, mirni prosvjedi za subutu su najavljeni i u Splitu, Rijeci te Puli i Osijeku

Zbog zaštite identiteta žrtve nismo omogućili komentare pod tekstovima o ovom slučaju. Hvala vam na razumijevanju.

 

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message