To je to što me zanima!

Kolinda pisala bilješke u vlaku, na kolodvoru je dočekao Bandić

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović posjetila je danas Veliku Goricu. U parku F. Tuđmana popila je kavu, a zatim se uputila vlakom za Zagreb. Cijelo vrijeme putovanja radila je bilješke za večerašnji skup u Ciboni
Vidi originalni članak

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u sklopu predizborne kampanje bila je u četvrtak ujutro u Velikoj Gorici gdje je prošetala parkom dr. Franje Tuđmana, ispred njegove biste zapalila svijeću te popila kavu s gradonačelnikom Draženom Barišićem i HDZ-ovim članovima i zastupnicima, među kojima su bili i Ivan Šuker i Davor Ivo Stier.

- Još sam živa - odgovorila je kroz smijeh Stieru koji ju je upitao kako je.

Nakon toga se uputila na željeznički kolodvor i vlakom se odvezla do Zagreba. Kartu je kupila već ranije. Sjela je kraj prozora i odmah izvadila papire. 20-minutnu vožnju iskoristila je za čitanje i prepravljanje govora za večerašnji predizborni skup u zagrebačkoj Ciboni.
 

Pitanja novinara nisu bila predviđena i nije htjela odgovarati na aktualnosti iz političkog života. Samo je kratko rekla kako je spremna za večerašnji skup te da će i suprug Jakov s njom doći. 

- Očekujem na skupu članove i simpatizere HDZ-a, ostale koji me podržavaju - rekla je. 

Što se tiče drugog kruga izbora, svejedno joj je tko će joj biti protukandidat.

- Spremna sam na sve, ja vjerujem da će građani 22. prosinca i 5. siječnja prepoznati moj program i vjerujem u pobjedu - istaknula je.

Na pitanje o Stevi Culeju, HDZ-ovom zastupniku koji je na Facebooku napisao da Miroslav Škoro ima njegov glas, nije bilo odgovora.

Na Glavnom kolodvoru je dočekao Bandić

Iz vlaka je izašla na glavnom kolodvoru u Zagrebu gdje su je dočekali predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić, ali  gradonačelnik Milan Bandić. 

Srdačno su se pozdravili te se zajedno pješke uputili prema Starčevićevu trgu, do njezina štanda na kojem mladež HDZ-a dijeli letke građanima uoči izbora.

Tih nekoliko minuta hoda iskoristili su za opušteno ćakulanje, a Bandić joj je poručio da se vide na skupu.

- Hvala vam na trudu, sretan vam Božić - poručila je članovima mladeži za štandom.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Susret s generalom Markačem

Nakon toga predsjednica se uputila u Udrugu dragovoljaca i vetarana Domovinskog rata RH, gdje su je pozvali na domjenak. Tamo se zadržala tek par minuta, pozdravila s predsjednikom Udruge Đurom Dečakom i generalom Mladenom Markačem.

- Ovo nema veze sa izborima, nismo razgovarali politički. Mi smo pozvali predsjednicu s kojom posljednjih pet godina jako dobro surađujemo da joj zahvalimo za sve što je učinila za braniteljsku populaciju i da se odmori od ove prljave igre koja se zove politika - rekao je Dečak dodavši kako se nada da će i ona njih pozvati na ovakvo druženje ako osvoji još jedan mandat.

Što se tiče izbora, naglasio je kako će članovi Udruge glasati svatko po svojoj savjesti.

Komentirao je i izjavu Miroslava Škore da bi on pomilovao Tomislava Merčepa ako postane predsjednik.

- Merčep je moj ratni drug u punom smislu riječi. Zajedno smo ratovali i oslobađali zapadnu Slavoniju. To što je on osuđen je sramota svih nas koji živimo u Hrvatskoj, jednog polumrtvog čovjeka držimo, ne znam kome je on opasnost. Ja osobno znam da on nikoga nije udario ni nogom u g...u, da oprostite na izrazu, on je kolateralna žrtva. Merčep nikoga nije ubio, a služi kaznu. Jednako sam ja kriv koliko i on - rekao je dodavši kako bi od svakog predsjednika očekivao da ga pomiluje.

General Markač poručio je kako on osobno predsjednici daje potporu za novi mandat.

 

Idi na 24sata

Komentari 285

  • Miške 21.12.2019.

    Vlak bez voznog reda.

  • brocker 20.12.2019.

    a znaju li glasači kradezea da je meso poskupilo 30%??? ili za njih nije???

  • projekt_venus 19.12.2019.

    Hahahahaha...optimizam nudi netko tko je već 5 godina na predsjedničkoj funkciji, a u Hrvatskoj vlada sve veći pesimizam. Što ju je sprječavalo da 5 godina nije uspjela od Hrvatske napraviti optimističnu zemlju? Kako ju nije sram?

Komentiraj...
Vidi sve komentare