Obavijesti

News

Komentari 285

Kolinda pisala bilješke u vlaku, na kolodvoru je dočekao Bandić

Kolinda pisala bilješke u vlaku, na kolodvoru je dočekao Bandić
15

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović posjetila je danas Veliku Goricu. U parku F. Tuđmana popila je kavu, a zatim se uputila vlakom za Zagreb. Cijelo vrijeme putovanja radila je bilješke za večerašnji skup u Ciboni

VIDEO

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u sklopu predizborne kampanje bila je u četvrtak ujutro u Velikoj Gorici gdje je prošetala parkom dr. Franje Tuđmana, ispred njegove biste zapalila svijeću te popila kavu s gradonačelnikom Draženom Barišićem i HDZ-ovim članovima i zastupnicima, među kojima su bili i Ivan Šuker i Davor Ivo Stier.

- Još sam živa - odgovorila je kroz smijeh Stieru koji ju je upitao kako je.

Nakon toga se uputila na željeznički kolodvor i vlakom se odvezla do Zagreba. Kartu je kupila već ranije. Sjela je kraj prozora i odmah izvadila papire. 20-minutnu vožnju iskoristila je za čitanje i prepravljanje govora za večerašnji predizborni skup u zagrebačkoj Ciboni.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pitanja novinara nisu bila predviđena i nije htjela odgovarati na aktualnosti iz političkog života. Samo je kratko rekla kako je spremna za večerašnji skup te da će i suprug Jakov s njom doći. 

- Očekujem na skupu članove i simpatizere HDZ-a, ostale koji me podržavaju - rekla je. 

Što se tiče drugog kruga izbora, svejedno joj je tko će joj biti protukandidat.

- Spremna sam na sve, ja vjerujem da će građani 22. prosinca i 5. siječnja prepoznati moj program i vjerujem u pobjedu - istaknula je.

Na pitanje o Stevi Culeju, HDZ-ovom zastupniku koji je na Facebooku napisao da Miroslav Škoro ima njegov glas, nije bilo odgovora.

Na Glavnom kolodvoru je dočekao Bandić

Iz vlaka je izašla na glavnom kolodvoru u Zagrebu gdje su je dočekali predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić, ali  gradonačelnik Milan Bandić. 

Kolinda Grabar Kitarović iz Velike Gorice vratila se vlakom

Srdačno su se pozdravili te se zajedno pješke uputili prema Starčevićevu trgu, do njezina štanda na kojem mladež HDZ-a dijeli letke građanima uoči izbora.

Kolinda Grabar Kitarović iz Velike Gorice vratila se vlakom

Tih nekoliko minuta hoda iskoristili su za opušteno ćakulanje, a Bandić joj je poručio da se vide na skupu.

Zagreb: Kolinda Grabar Kitarović družila se s građanima na Trgu Ante Starčevića

- Hvala vam na trudu, sretan vam Božić - poručila je članovima mladeži za štandom.

Zagreb: Kolinda Grabar Kitarović družila se s građanima na Trgu Ante Starčevića

Pokretanje videa...

01:57

Susret s generalom Markačem

Nakon toga predsjednica se uputila u Udrugu dragovoljaca i vetarana Domovinskog rata RH, gdje su je pozvali na domjenak. Tamo se zadržala tek par minuta, pozdravila s predsjednikom Udruge Đurom Dečakom i generalom Mladenom Markačem.

- Ovo nema veze sa izborima, nismo razgovarali politički. Mi smo pozvali predsjednicu s kojom posljednjih pet godina jako dobro surađujemo da joj zahvalimo za sve što je učinila za braniteljsku populaciju i da se odmori od ove prljave igre koja se zove politika - rekao je Dečak dodavši kako se nada da će i ona njih pozvati na ovakvo druženje ako osvoji još jedan mandat.

Što se tiče izbora, naglasio je kako će članovi Udruge glasati svatko po svojoj savjesti.

Komentirao je i izjavu Miroslava Škore da bi on pomilovao Tomislava Merčepa ako postane predsjednik.

- Merčep je moj ratni drug u punom smislu riječi. Zajedno smo ratovali i oslobađali zapadnu Slavoniju. To što je on osuđen je sramota svih nas koji živimo u Hrvatskoj, jednog polumrtvog čovjeka držimo, ne znam kome je on opasnost. Ja osobno znam da on nikoga nije udario ni nogom u g...u, da oprostite na izrazu, on je kolateralna žrtva. Merčep nikoga nije ubio, a služi kaznu. Jednako sam ja kriv koliko i on - rekao je dodavši kako bi od svakog predsjednika očekivao da ga pomiluje.

General Markač poručio je kako on osobno predsjednici daje potporu za novi mandat.

 

 
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 285
VIDEO

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag