To je to što me zanima!

Prevrnuo se kombi koji je vozio migrante: Ozlijeđeno 12 ljudi

Šest osoba zadobilo je teže ozlijede dok je obrada ostalih pacijenata još uvijek u tijeku. Problem predstavlja jezična barijera jer nitko od njih ne govori engleski, kažu u bolnici...
Vidi originalni članak

Dvanaest migranata zaprimljeno je u KBC Rijeka nakon prometne nesreće do koje je došlo jutros oko 7.45 na čvoru Čavle nedaleko benzinske crpke Petrol ponad Rijeke.

- Šest osoba zadobilo je teže ozlijede dok je obrada ostalih pacijenata još uvijek u tijeku. Problem predstavlja jezična barijera jer nitko od njih ne govori engleski te ih se mora pregledati od glave do pete kako bi se utvrdile sve ozlijede, stoga smo u pomoć digli još jedan liječnički tim - doznajemo iz riječke bolnice.

Do nesreće je došlo kada je vozač, mađarski državljanin (46), zbog neprilagođenosti uvjetima na skliskoj i mokroj cesti, u zavoju u smjeru Orehovice izgubio nadzor nad vozilom, prešao u suprotni smjer te se prevrnuo na lijevi bok. Sam vozač nije ozlijeđen, no svi putnici zatražili su liječničku pomoć na Hitnom traktu KBC-a.

Neslužbeno doznajemo da se radi o imigrantima, koje je vozač navodno pokupio ispred nekog tunela.

Kriminalističkim istraživanjem trenutačno se utvrđuju sumnje da je spomenuti mađarski vozač uzrokovao prometnu nesreću, kao i da je u cilju ostvarenja ilegalne materijalne koristi prevozio bez dozvole strane državljane, najvjerojatnije državljane Pakistana, a koji ilegalno borave na području Republike Hrvatske.

Po završetku istraživanja protiv Mađara bit će podnijete odgovarajuće kaznene prijave mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Ilegalno prevozio 14 Afganistanaca

Sinoć su i policijski službenici Postaje granične policije Rupa zatekli 67-godišnjeg hrvatskog državljanina oko 23 sata na području Brešca u blizini državne granice, gdje je u teretnom vozilu marke Citroen, riječkih registarskih oznaka,  ilegalno prevozio  14 afganistanskih državljana.

Nad njime se također provodi kriminalističko istraživanje u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Rijeci zbog utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja, a obojica navedenih počinitelja nakon njihovog završetka bit će privedeni pritvorskom nadzorniku - izvijestila je PU primorsko goranska.
 

Idi na 24sata

Komentari 125

  • Velečasni 1 22.06.2018.

    Orban je uveo zakon kojim se kažnjavaju pomagači migrantima, pa su ga nazvali fašistom.

  • jakolishe 22.06.2018.

    soroš i slicni financiraju preko liberalnih ljevičarskih nevladinih civilnih i inih udruga .. lgbt... sve je to jedno te isto... zlo današnjice... hvala trumpu ,putinu,orbanu,itd itd ..ima nade hvala Bogu !!

  • neutina 22.06.2018.

    Sad će đavolji odvjetnici,uzbuniti sve moguće službe,ako je ijedan maloljetnik među njima,bit će krivi ovi u bolnici,jer nisu osigurali prevoditelje,jer tako je normalno da u Hr.treba govoriti 78 jezika i narečja Afrike i Bliskog istoka..a sve plačamo mi,koji smo na samom rubu bijede.

Komentiraj...
Vidi sve komentare